Στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς η απόφαση για την άρση προστασίας των μαρτύρων της Novartis

Οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αφαιρέσουν ή όχι την προστασία από τους 2 εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis, προκειμένου να καταθέσουν με ονοματεπώνυμο και δίχως κάλυψη των χαρακτηριστικών τους στην ανάκριση για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σε αυτή την κρίση φέρεται να κατέληξε το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο κλήθηκε να λύσει τη διχογνωμία ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα της υπόθεσης.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην

πρόταση της ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των δύο μαρτύρων στην «υπόθεση Παπαγγελοπούλου» με το σκεπτικό ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο την βασική υπόθεση για μίζες της Novartis.

Από την πλευρά της η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι η προστασία πρέπει να διατηρηθεί και στην έρευνα για ενδεχόμενες άνωθεν παρεμβάσεις για την ενοχοποίηση πολιτικών.

Έτσι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου έκριναν ότι οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα είναι εκείνοι που μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων. Πλέον τον λόγο θα έχει η Οικονομική Εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης:Τροπολογία για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Επίδειξη του πιστοποιητικού από τον εργαζόμενο στον εργοδότηJohnson & Johnson: Πόσο κρατά η ανοσία μετά τον εμβολιασμόΜητσοτάκης: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στην Κύπρο – Δεν θα νομιμοποιήσετε την παρανομία
Keywords
Τυχαία Θέματα