Στέφανος Τζανάκης: Η νέα 17 Νοέμβρη

00:04 2/9/2019 - Πηγή: Mononews

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανήκει στην – πολυάριθμη  – ομάδα  των γραμματέων του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν πλέον άλλους πολιτικούς χώρους. Όμως, αν  φτιαχνόταν ένα κλαμπ των πρώην , ο ίδιος δεν θα περνούσε ούτε την πόρτα: όλοι οι υπόλοιποι – οι γνωστοί, αλλά και εκείνοι που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα, μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία

– για την ακρίβεια, τον επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δουλειά που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο: την δημόσια ασφάλεια , που στην σημερινή εποχή μεταφράζεται σε δύο λέξεις  – Εξάρχεια και  προσφυγικό. 

Βέβαια, ο άνθρωπος είναι πολιτικός – και όχι αστυνόμος. Και η επιλογή του, σε ό,τι αφορά την φυσιογνωμία της κυβέρνησης , ήταν από τις καθοριστικές για το σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου: ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να δείξει ότι δεν κάνει άλλη μία δεξιά κυβέρνηση, αλλά …μια άλλη κυβέρνηση, στην οποία χωρούν και ΠΑΣΟΚοι, αρκεί να έχουν τα προσόντα για τη δουλειά. 

Στην πραγματικότητα, η επιλογή Χρυσοχοΐδη δείχνει κάτι βαθύτερο – είναι το νήμα που ενώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου, αλλά χωρίς τον Σαμαρά και χωρίς τον Βενιζέλο.

Όμως, ένας αέρας , έστω αεράκι , συνεργασίας πλανάται πάνω από την Ελλάδα – ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τον Πιερρακάκη και την Μενδώνη. 

Και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες: το έκτακτο ΚΥΣΕΑ δεν έβγαλε σπουδαία πράγματα – θα μετακινηθούν από τη Λέσβο κάπου 1000 μετανάστες, σα να λέμε εν ολίγοις, οι αφίξεις της τελευταίας εβδομάδας. Αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα τα hot spot δεν αφθονούν – ούτε προσφέρουν μία αξιοπρεπή διαβίωση. 

Η αλήθεια είναι ότι για το προσφυγικό, υπάρχουν περισσότερες  πιθανότητες να χειροτερέψει μέσα στο επόμενο διάστημα, παρά να καλυτερέψει.

Και για την διαχείρισή του απαιτείται χρόνος και χρήμα – μπορεί ο χρόνος να είναι χρήμα, αλλά η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε το ένα, ούτε το άλλο… 

Την ίδια στιγμή, σαν σε ταινία του Κώστα Γαβρά, οι γνωστοί – άγνωστοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους και ξανάρχισαν τις επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις πέριξ των Εξαρχείων.

Οι καταλήψεις που καταλήφθηκαν δεν έχουν ακόμα ανακαταληφθεί – αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί και να ανακαταληφθούν κάποια στιγμή… 

Επομένως, δύο στα δύο; Είναι καταδικασμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην επιστροφή του στην Κατεχάκη, να διαχειρίζεται καταστάσεις όπως –όπως, χωρίς να μπορεί να κάνει έναν κανονικό σχεδιασμό για τα δύο γόρδιους δεσμούς που αν λύνονταν , μαζί με τη μείωση της  φορολογίας θα μπορούσαν να συμβολίσουν μία επιστροφή στην κανονικότητα; 

Μπορεί κανείς να θεωρητικολογεί ώρες επ’ αυτού, αλλά ένα είναι σίγουρο : Όσοι του ασκούν κριτική με το επιχείρημα ότι παίρνει αποσπασματικές αποφάσεις, μάλλον έχουν ξεχάσει το – σχετικά πρόσφατο – παρελθόν του: η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη ήταν ένα ψηφιδωτό , που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν ο Σάββας Ξηρός έκανε το λάθος με την βόμβα στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άνθρωπος έχει τη μέθοδό του. 

Είναι το προσφυγικό η νέα 17 Νοέμβρη; Ούτε κατά διάνοια. Είναι μήπως τα Εξάρχεια; Όχι, βέβαια – αν και υπάρχουν στην περιοχή κάποιοι θαυμαστές του Κουφοντίνα.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι πως βλέπουμε τα προβλήματα εμείς – το ζήτημα είναι πως τα βλέπει εκείνος που έπιασε τη 17 Νοέμβρη

The post Στέφανος Τζανάκης: Η νέα 17 Νοέμβρη appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα