Σταϊκούρας: Το ΔΝΤ έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση θα αφορά στις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες της ρύθμισης θα γίνουν γνωστές εντός του επόμενου 15ήμερου.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε, παράλληλα, ότι την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με το ΔΝΤ, το οποίο έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε επίσης ότι το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκτίμηση είναι για ύφεση, που θα κυμανθεί γύρω στο 8% το 2020, ενώ παράλληλα προβλέπεται ισχυρή ανάκαμψη το 2021, η όποια γίνεται πιο ισχυρή με τα πρόσθετα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα αναδρομικά των συνταξιούχων, για τα οποία και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords