Στα χνάρια του Λάμπρου ο Ταμβακάκης, η στήριξη Στουρνάρα στην Lady G και η επιβεβαίωση για την BEAT που “έπεσε” στα βράχια

Η Επιτροπή Σοφών του Ταμβακάκη και το Think Tank του Παπακωνσταντίνου

Σε δυναμική τροχιά έχει μπει η επενδυτική εταιρεία EOS Capital, επικεφαλής της οποίας είναι ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Το τελευταίο απόκτημα είναι μειοψηφικό πακέτο της εταιρείας Eurocatering, που διακινεί το γνωστό brand «Φρεσκούλης».

Εντύπωση προκαλεί πάντως

ότι ο κ. Ταμβακάκης αγοράζει μειοψηφικά  πακέτα και όχι την πλειοψηφία των μετοχών.

Γιατί όπως και να το κάνουμε σύμφωνα με την διεθνή πρακτική τα μειοψηφικά πακέτα, δύσκολα μεταπωλούνται …

Ο Απόστολος λοιπόν  που έχει ζήσει επαγγελματικά τις εποχές που στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών μετείχαν βαριά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής, έχει χτίσει μια ομάδα επιχειρηματιών και βιομηχάνων εντός του EOS που τον συμβουλεύουν στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας.

Η ειδική επιτροπή με τον τίτλο «Industry Expertise and Insights» αποτελείται από την Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (αντιπρόεδρο της ΤΙΤΑΝ) και αδελφή του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, τον Ευτύχη Βασιλάκη της Aegean, τον πρώην πρόεδρο των ΕΛΠΕ Τίτο Κομνηνό, τον manager-επενδυτή Περικλή Σταματιάδη και τον Διονύση Μαλαματίνα που έχει περάσει από υψηλές θέσεις σε εταιρείες όπως η Johnson & Johnson, η MIG κ.ά.

Όπως καταλαβαίνετε από τους συμμετέχοντες υπάρχει μια ζύμωση που φέρνει αποτελέσματα…

Πάντως για να λέμε την αλήθεια πρωτοπόρος στην δημιουργία think tank είναι ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου της VIRTUS που πρώτος από όλους, εδώ και σχεδόν 3 χρόνια εάν θυμάμαι καλά, δημιούργησε επιτροπή σοφών με μέλη τους κ. Αράπογλου, Τσαμάζ , Δαυιδ, Θεοδωρόπουλο και Φέσσα.

Απλά ο  Απόστολος ακολουθεί…

Αλλά σε αυτή την ζωή ο καθένας επιλέγει τους σωστούς συμμάχους , άλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα…

Αναστάτωση και γκρίνια στα σούπερ μάρκετ

Έντονη όπως μαθαίνω είναι η δυσφορία στην αγορά για την αυστηροποίηση των περιορισμών στα σούπερ μάρκετ.

Εξού και η εκτενέστατη ανακοίνωση του ΙΕΛΚΑ, του Ινστιτούτου που εκπροσωπεί τις μεγάλες αλυσίδες.

Η σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα καταστήματα τροφίμων ανά τετραγωνικό μέτρο (κατά 60%) έχει αναστατώσει τον κλάδο, ο οποίος είχε προσαρμοστεί στο μέχρι πρότινος «modus operandi», ελέγχοντας σε ικανοποιητικό βαθμό τις ροές των καταναλωτών και κρατώντας χαμηλά –κατά γενική ομολογία- την επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Κάτι που αναγνώρισε και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλώνοντας πως τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Καλά πληροφορημένες πηγές χαρακτηρίζουν υπερβολική την παραπάνω απόφαση, η οποία θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα λύσει… ενώ παράλληλα με τον εκνευρισμό στους καταναλωτές θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο σχηματισμό ουρών έξω από τα καταστήματα και σε συνωστισμό.

Ο οποίος όπως λένε «είναι δυνητικά πιο επικίνδυνος από τη γρήγορη εξυπηρέτηση όπως γινόταν μέχρι σήμερα μέσα στα καταστήματα».

Υπό αυτά τα δεδομένα ακούγεται μάλλον λογική, η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των σούπερ μάρκετ, οι οποίοι ζητάνε την επαναφορά του μέγιστου αριθμού ατόμων για όλα τα καταστήματα στα ισχύοντα ως τις 17/1 (1άτομο ανά 10 τ.μ.) καθώς και την λήξη του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα τροφίμων στις 20:30 για να δοθεί χρόνος για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης στους εργαζόμενους των καταστημάτων του λοιπού λιανεμπορίου.

Η αύξηση του Ορέστη

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4,3 εκατ. ευρώ προχώρησε η QQuant, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων του ομίλου Qualco, στον οποίο εις εκ των βασικών μετόχων είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος.

Η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων και οφειλών. Και πλέον χτυπάει με τους ίδιους όρους  τα μεγαθήρια του κλάδου: Cepal, doValue και Intrum.

Ο Ολλανδός μίλησε…

Χωρίς φιοριτούρες και σε μια προσπάθεια να εστιάσει στα οικονομικά μεγέθη της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,28% 1,54#ifrm85{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig85:hover + #ifrm85,#ifrm85:hover,#trig85:active + #ifrm85,#ifrm85:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}  αλλά και σχολιάζοντας την πορεία της μετοχής οι Ολλανδοί της Reggerborgh πήραν θέση και είναι ξεκάθαροι στην πρότασή τους πως θα στηρίξουν χρηματοδοτικά την εταιρεία, θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό και πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ανάκαμψη της εταιρείας.

Ο χρόνος μαζεύει και όπως πληροφορείται η στήλη τα ποσοστά ελέγχου των Ολλανδών μεγαλώνουν κι άλλο…

Και ο Γιάννης στηρίζει την Lady G

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η Τράπεζα της Ελλάδος είναι χορηγός του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής Ελλάδα 2021».

Τάδε έφη στο μήνυμά του προς το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για το 2021.

Η Lady G (Γιάννα Αγγελοπούλου) όπως καταλαβαίνεται στηρίζεται με χορηγίες από παντού μη τυχόν και σωθεί η παρτίδα και γίνουν – κορωνοϊού επιτρέποντος – οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κράτους.

Η στήλη έχει πάρει θέση από νωρίς και επιμένει στην πρόταση να μην κάνουμε χορούς και πανηγύρια μετά από μια δύσκολη χρονιά με πανδημία και ύφεση…

Attica Bank: Ο τουρίστας πρόεδρος και τα σχέδια του CEO

Μου μετέφεραν ότι το κλίμα στο εσωτερικό της Attica Bank έχει γλυκάνει και ο διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης κάνει, έτσι μου είπαν, ανενόχλητος πλέον την δουλειά του καθώς ο πρόεδρος Μακέδος περνάει από εκεί μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τον μισθό του…

Εξάλλου, αλλού κάνει πολιτική και ασκεί διοίκηση (αναφέρομαι στο Ταμείο των Μηχανικών).

Με την ηρεμία λοιπόν να έχει υπερισχύσει ο CEO μετράει κάθε ημέρα το χαρτοφυλάκιο για να δει πως θα εξυγιάνει τον ισολογισμό…

Βέβαια, τα δύσκολα είναι μπροστά μια και μέχρι την Άνοιξη θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει σοβαρά τι θα κάνει με την ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή.

Δέσμευση και ανάγκη που έχει την βούλα του επόπτη Στουρνάρα.

Η Eurobank πάτησε τη σκανδάλη

Είδαν κι αποείδανε, στην Eurobank και αποφάσισαν να πουλήσουν τα δάνεια 30 εκατ. ευρώ που έχουν δώσει στην Notos Com.

Το mandate δόθηκε στο δίδυμο Giuseppe Giano και Γιώργο Πολίτη της Euroxx και αναμένουν νέα από ενδιαφερόμενους αγοραστές…

Οι θηριώδεις ζημιές της BEAT  και οι ευθύνες του Δρανδάκη 

To mononews.gr ήταν το μοναδικό media τον Απρίλιο του 2020, που σας έλεγε ότι το management του «γίγα» Νίκου Δρανδάκη στην Beat, την έριξε στα βράχια.

Όταν πέρυσι απομακρύνθηκε (απολύθηκε;) από την Beat, κάποια media τον αποθέωσαν και κάποια άλλα απλά δεν έγραψαν τίποτε.

Μόνο το mononews.gr σε 3 συνεχόμενα του άρθρα, σας είπε όλη την αλήθεια για τις χλιδές, τα πολυτελή γραφεία και τα πούρα.

Και όλα σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι αλόγιστες σπατάλες, έφεραν τις απολύσεις προσωπικού όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Στην ουσία τα αφεντικά (οι Γερμανοί συνέταιροι)  του έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Φυσικά ο Νίκος Δρανδάκης λίγες ημέρες πριν τις απολύσεις  μας έλεγε σε συνεντεύξεις του πόσο «σούπερ» manager είναι.

Ιδού λοιπόν η επιβεβαίωση. Η εταιρεία το 2019 «έγραψε» ζημιές 23 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Ο «σούπερ» manager άφησε την εταιρεία με τεράστιες ζημιές.

Πάμε όμως στα γεγονότα.

Η εταιρεία Βeat δημοσίευσε τις πρώτες της οικονομικές καταστάσεις μετά τη μετατροπή της από κατάστημα αλλοδαπής εταιρείας σε Ανώνυμη Εταιρεία, με έδρα την Ελλάδα.

Με την επωνυμία Beat Mobility Services Α.Ε. οι οικονομικές καταστάσεις αφορούν στην περίοδο του 2019, η οποία έχει βεβαίως παρέλθει (σ.σ. οι ετήσιες οικονομικές  καταστάσεις των επιχειρήσεων δημοσιεύονται μέχρι και τον Οκτώβριο του επόμενου έτους) και δείχνουν ότι η εταιρεία μετασχηματίζεται από την απλή μορφή μιας start-up σε μία μεγαλύτερη μεγέθους εταιρεία, που απασχολεί πολύ περισσότερα κεφάλαια και παράλληλα αποτελεί κέντρο ανάπτυξης και υποστήριξης άλλων αγορών/εφαρμογών.

Η Βeat κατέστη Ανώνυμη Εταιρεία το Μάρτιο του 2019 με εισφορά της καθαρής θέσης του ελληνικού υποκαταστήματός της Taxibeat Ltd, η οποία ανερχόταν στα 9,089 εκατ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα οι μέτοχοι κατέβαλαν μετρητά 30,150 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως το 2019 απέκτησε συμμετοχή και η BMW συστήνοντας κοινό εταιρικό σχήμα με την Daimler Mobility και δημιούργησαν όμιλο με το εμπορικό σήμα FREE NOW Group, υπό το νομικό πρόσωπο Intelligent Apps GmbH.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 που διαχωρίζονται σε δύο περιόδους, τα έσοδα που πραγματοποίησε η Beat στην ελληνική αγορά αθροιστικά ανήλθαν σε 7,77 εκατ. ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, δηλαδή ζημιές,  κατά 23,4 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι η Beat πραγματοποίησε σημαντικές δαπάνες 21,3 εκατ. ευρώ καθώς εξυπηρετεί και άλλες αγορές (Λατινική Αμερική) και απασχολεί προσωπικό για όλες τις αγορές.

Επίσης σημαντικά αυξημένα ήταν τα έξοδα μεταφοράς σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

H στήλη σας υπενθυμίζει οτι η εταιρεία των 300 ατόμων έχει ενοικιάσει ένα υπερμοντέρνο κτήριο γραφείων επι της Λεωφόρου Κηφισίας, στους  Αμπελόκηπους.

Τεράστιοι χώροι, χιλιάδες τετραγωνικά,  μοντέρνα έργα τέχνης. Και όλα αυτά σε 14.000 τμ.

Φυσικά πώς ήταν δυνατόν να μην πέσει έξω και να μην γράψει θηριώδεις ζημιές!!! (δείτε παρακάτω τις φωτό από τα γραφεία της εταιρείας)

Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)O Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και τέως διευθύνων σύμβουλος της Beat
(Athens Voice -Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Το νέο κτήριο της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Το νέο κτήριο της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Το νέο κτήριο της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)Τα νέα γραφεία της Beat στους Αμπελόκηπους
(Athens Voice – Δημήτρης Κλεάνθης)
Keywords
στουρναρας, lady, lady, γιάννης στουρνάρας, attica bank, tank, εταιρεία, eos, capital, τραπεζες, τιταν, σεβ, aegean, ελπε, Johnson, mig, δαυιδ, ελλαδα, attica, ceo, eurobank, notos, giuseppe, νέα, media, συμμετοχή, group, gmbh, voice, μετρο, ωραριο καταστηματων, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, εισφορα αλληλεγγυης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, μειωση μισθων, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, ητανε μια φορα, γιάννης στουρνάρας, δανεια, δουλεια, εδρα, ηγεσια, ονοματα, σεβ, φωτο, aegean, attica, capital, ceo, eurobank, αγορα, αυξηση, αρθρα, αλεξανδρα, ανοιξη, απλα, γεγονοτα, γραφεια, δαυιδ, διοικηση, δοθει, δωσει, διδυμο, δοθηκε, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελπε, εργα, εξυπηρετηση, εξοδα, εποχες, εταιρεία, ζωη, ζωης, ιδιο, ηρεμια, κηφισιας, κλιμα, ληξη, μειωση, μορφη, ομαδα, ολλανδος, ανωνυμη εταιρεια, ορεστης, ουσια, παπακωνσταντινου, πουρα, προβληματα, πορτα, ροες, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σουπερ, σχεδια, τεως, τιτο, φεσσα, χρονος, group, αγορες, attica bank, δημητρης, tank, eos, gmbh, index, giuseppe, media, mig, μπροστα, notos, πακετο, πηγες, τραπεζα, θεσεις, βεβαιως, ξεκινησε, voice
Τυχαία Θέματα