Σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία μπαίνει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού

18:44 2/9/2019 - Πηγή: Mononews

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία  το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ» ετοιμάζεται να καταθέσει της επόμενες ημέρες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων.

Σύμφωνα με την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η λειτουργία του υπουργείου οφείλει «να διέπεται από οριζόντιες αρχές που αποβλέπουν στην κατοχύρωση της Δημόσιας Αξίας. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λογοδοσία

και διαφάνεια παντού. Με την ρύθμιση που προτείνεται διασφαλίζεται η διαφάνεια και θεσπίζονται καθαρές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν πουθενά σκιές», αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Υπ. Πολιτισμού, το Ταμείο Αλληλοβοηθείας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο, και έχει επιχειρηθεί, συστηματικά, μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση πολλών. Για όλα αυτά τα ζητήματα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία το υπουργείο Πολιτισμού, όπως έχει, επίσης, αναφερθεί προτίθεται να παραπέμπει οποιοδήποτε στοιχείο αφορά τον υπό λύση φορέα.

Το κύριο αντικείμενο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας σήμερα, δηλαδή η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού που εξυπηρετεί παιδιά υπαλλήλων της Αθήνας, και η χορήγηση επιδόματος στους υπαλλήλους του υπουργείου για την φιλοξενία σε παιδικές κατασκηνώσεις, μεταφέρεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο παιδικός σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί το σχολικό έτος 2019-2020. Από την επόμενη σχολική χρονιά, για λόγους ισονομίας των υπαλλήλων, από τους ίδιους πόρους που σήμερα λειτουργεί ο Σταθμός μπορεί να καλύπτεται φιλοξενία παιδιών υπαλλήλων σε όλη της Επικράτεια, υπηρετώντας την αρχή της ισονομίας.

Με τη λύση του Ταμείου, αμέσως μετά την εκκαθάριση του, επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους, που αποτελεί λόγο δημοσίου συμφέροντος, αναφέρει το Υπ. Πολιτισμού.

The post Σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία μπαίνει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων, Πολιτισμού,tameio allilovoitheias ypallilon, politismou