«Πυκνώνει» η κίνηση στα σούπερ μάρκετ – «Έχουμε επάρκεια προϊόντων», λένε οι λιανέμποροι

Σημαντικά αυξημένη είναι εδώ και λίγες ώρες η κίνηση στα σούπερ μάρκετ λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και στην χώρα μας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη να παρατηρούνται και οι πρώτες ουρές…

Η επιβεβαίωση και τρίτου κρούσματος στην Ελλάδα έχει ανησυχήσει τους πολίτες, οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, μακαρόνια, ρύζια, γάλατα μακράς διαρκείας, αλλά και

είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, όπως αντισηπτικά και μωρομάντιλα.

Παράγοντες του λιανεμπορίου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για αύξηση της προσέλευσης των καταναλωτών τις τελευταίες ώρες, μια αναμενόμενη όπως λένε αντίδραση που πυροδότησε η επιβεβαίωση των τριών κρουσμάτων κορονοϊού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και κάποιες υπερβολικές αποφάσεις της Πολιτείας, όπως η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός που φαίνεται να εκδηλώνεται αυτή την ώρα, και να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Εξάλλου, σημειώνουν, τα σούπερ μάρκετ έχουν φροντίσει να έχουν επάρκεια προϊόντων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια τους.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις ανησυχίες, οι υπάλληλοί τους ενημερώνουν τον κόσμο που επισκέπτεται τα καταστήματα πως υπάρχουν αρκετά αποθέματα για όλους.

Από εκεί και πέραν κάνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία καθώς όπως λένε δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, οπότε και υπήρξαν τα πρώτα θανατηφόρα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης με τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ παρατηρείται άνοδος της κατανάλωσης.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ ενώ έχουν πυκνώσει και οι τηλεφωνικές παραγγελίες για αποστολές προϊόντων κατ’ οίκον.

Μια τάση που εκτιμάται πως θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς κάποιοι καταναλωτές θα θελήσουν να αποφύγουν τις επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα εξαιτίας της μεταδοτικότητας του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα