Πρόταση μομφής για τον Σταϊκούρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρότασης μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, κατέθεσε πριν από λίγο στην Βουλή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Η πρόταση μομφής, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε

αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η συζήτηση της θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί μετά από τρεις ημέρες και θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, παγώνει η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μία περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει αυξημένο πρόβλημα με την έξαρση της πανδημίας και ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε την πρόταση μομφής διαφωνώντας με τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο για τη πτώχευση φυσικών προσώπων, κάτι που ωστόσο προβλέπεται από σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα θέματα, ενώ  κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας. Όπως ανέφερε, ο καταθέτει την πρόταση μομφή προκειμένου να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να έρθει για να απαντήσει στη Βουλή.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά λόγου. Δεν τιμούν όμως τον ίδιο όσα είπε. Είπε για νομοσχέδιο που συζητείται στα μουλωχτά όταν συζητείται δέκα ημέρες με δημόσιες συνεδριάσεις. Είπε για εξυπηρέτηση τραπεζών όταν οι τράπεζες έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τις προωθούμενες διατάξεις Αιδώς Αργείοι».

Ο υπουργός υπενθύμισε στο Σώμα τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα περί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» για να ενημερώσει ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης εγιναν περισσότερες από 25 χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί. Έγιναν 25 χιλιάδες. Είχατε πει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη για να έρθει ο κ. Τσακαλώτος και να πει ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι καλό για τράπεζες και για κοινωνικούς λόγους. Είχατε πει για σεισάχθεια και εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας. Είχατε πει για διαγραφή χρεών. Και τελικά πήγατε στην τεράστια απώλεια των Ελλήνων φορολογούμενων με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για προστασία πρώτης κατοικίας. Σας το είπαν οι φορείς. Προστασία πρώτης κατοικίας με οριζόντιο τρόπο δεν υφίσταται στην χώρα από τον Φεβρουάριο 2019 με υπογραφή Τσίπρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα