Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται κακοκαιρία με Mεσογειακό Kυκλώνα

Νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας από την Τετάρτη.

Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν σήμερα, Τρίτη και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα φτάσουν μέχρι και τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου με τα φαινόμενα να μην αποκλείεται τοπικά να είναι και έντονα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο, Τετάρτη με την ηλιοφάνεια να εναλλάσσεται με τις συννεφιές που θα δίνουν τοπικές βροχές.

Τα δύσκολα, όμως, είναι μπροστά μας καθώς από το βράδυ της Τετάρτης θα κατέβει στην περιοχή

μας από τα βόρεια μια αρκετή ψυχρή αέρια μάζα και καθώς θα συναντήσει τα ζεστά νερά της Μεσογείου θα σχηματιστεί ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό στα νότια – νοτιοδυτικά τμήματα της Ιταλίας, το οποίο θα αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και θα πάρει τα χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα στα ανοιχτά του Ιονίου πελάγους!

Άρα, θα έχουμε και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη που θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή.

«Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, πολλές περιοχές θα μπουν και πάλι στο κόκκινο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Κακοκαιρία και σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν με δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Κλειδί ο Γενάρης για το ράλι προς την επενδυτική βαθμίδα – Κλειδί οι πρόωρες αποπληρωμές χρέους

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα