Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας μέσω βίντεο στους ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, παραδέχτηκε ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ρωσίας, διαμήνυσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να κατορθώσουν να την ανακόψουν από την τεχνολογία.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εύρεση υποκατάστατων για ξένες εισαγωγές στις οποίες δεν μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει φάρμακο για

όλες τις αρρώστιες».

«Αντιπρόσωποι των επιχειρήσεών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στον τομέα των εφοδιαστικών αλυσίδων και μεταφορών. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όλα μπορούν να προσαρμοστούν, όλα μπορούν να ξαναφτιαχτούν με άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

«Έχουμε σίγουρα κάποιες απώλειες, αλλά μας βοηθάει να γίνουμε ισχυρότεροι. Σε κάθε περίπτωση, αποκτάμε σίγουρα νέες ικανότητες, αρχίζουμε να εστιάζουμε τους οικονομικούς, χρηματοοικονομικούς και διοικητικούς πόρους σε πιο καινοτόμους τομείς», υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν επισήμανε ακόμα ότι η αποχώρηση κάποιων ξένων εταιρειών από τη Ρωσία μπορεί να είναι για καλό.

Ο ίδιος αναγνώρισε την ανάγκη της Ρωσίας για ξένη τεχνολογία, προσθέτοντας: «Δεν θα αποκοπούμε από αυτήν, θέλουν να μας στύψουν, αλλά στον σύγχρονο κόσμο αυτό απλά είναι μη ρεαλιστικό, αδύνατο».

Μόνο προβλήματα…

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης, αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης, ότι η κλοπή περιουσιακών στοιχείων άλλων «ποτέ δεν οδήγησε σε καλό».

«Η παραβίαση των κανόνων στον τομέα των διεθνών οικονομικών και του εμπορίου δεν οδηγεί σε τίποτα καλό και με απλά λόγια, θα οδηγήσει μόνο σε προβλήματα για όσους το κάνουν», είπε, σύμφωνα με το Gazeta.ru.

Keywords
Τυχαία Θέματα