Πόσο πιθανό είναι ένα πραγματικά βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη;

Το μέλλον του πλανήτη ίσως δεν είναι όσο αβέβαιο πιστεύαμε. Μάλιστα, ο σωστός σχεδιασμός της οικονομικής και περιβαλλοντικής πολιτικής θα μπορούσε να επαναφέρει τη Γη στην κατάσταση που βρισκόταν πίσω στη δεκαετία του ’60, όταν φιλοξενούσε μόλις τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Αν, μάλιστα, δράσουμε άμεσα και αλλάξουμε συμπεριφορά, έρευνα δείχνει πως μέχρι το 2050 ο πληθυσμός μας θα μπορούσε να τριπλασιαστεί, με τον καθένα μας να έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, τροφή και σπίτι. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας κατά 60%.

Αυτό φαίνεται εντελώς

ουτοπικό, καθόλου πραγματοποιήσιμο. Κι όμως, η Julia Steinberg που είναι οικολογική οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, τονίζει πως αν ακούσουμε τους ακτιβιστές κι αλλάξουμε τρόπο ζωής, ίσως κάτι να λειτουργήσει σωστά. «Τελευταία, κυριαρχεί η τάση που ταυτίζει την έννοια της καλής ζωής με την απόκτηση πολλών αγαθών. Όσο περισσότερα έχουμε στην κατοχή μας, τόσο το καλύτερο. Αλλά είναι στο χέρι μας να ζούμε υπό αξιοπρεπείς συνθήκες προστατεύοντας, παράλληλα, το κλίμα και τα οικοσυστήματα», τόνισε στην έρευνά της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα