Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των εορτασμών- Πώς θα κινηθούν οχήματα και μέσα μεταφοράς

Δύο ημέρες απομένουν για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και όλοι φαίνεται να προετοιμάζονται κατάλληλα για τα γεγονότα της Κυριακής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πλήθος αστυνομικών στο δρόμο, αλλά και παρακολούθηση από αέρος, αφού επανδρώνει ένα drone, αλλά και ένα ελικόπτερο, που θα επιβλέπουν την Αθήνα από ψηλά. Παράλληλα, σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται και η Τροχαία, σχεδιάζοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Πιο

αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έχει αναγγείλει η αστυνομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για τις εκδηλώσεις της «46ης Επετείου του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, από σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, έως το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019.

Παράλληλα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, από αύριο έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αναφορικά με τη λειτουργία των λεωφορείων και τρόλεϊ, με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων την Κυριακή. Οι περιορισμοί και οι προσωρινές τροποποιήσεις των δρομολογίων θα αφορούν στις οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και γενικότερα σε όλο το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ., σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα ειδικά μέτρα βρίσκονται ήδη σε ισχύ και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019.

The post Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των εορτασμών- Πώς θα κινηθούν οχήματα και μέσα μεταφοράς appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα