Ποιος τραπεζίτης έδωσε bonus 1,5 εκατ. ευρώ, ο ρόλος του Άκη Μπη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Μπάιντεν και σε ποια βίλα μιλούσαν για το Bitcoin

Ραντεβού Σταϊκούρα-τραπεζιτών

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι πλούσια σε εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας καθώς πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο γραφείο για όλους – υπουργούς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κ.ά..

Αύριο θα γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών (Καραβία, Μυλωνά, Ψάλτη και Μεγάλου). 

Οι δύο πλευρές πριν περίπου ένα μήνα συμφώνησαν ότι θα συζητούν κάθε Τρίτη ώστε να υπάρχει

συνεργασία αλλά και ενημέρωση. 

Έτσι, το αυριανό ραντεβού είναι κρίσιμο καθώς η ατζέντα έχει πτωχευτικό κώδικα -για την εφαρμογή του οποίου οι δανειστές μάς τραβούν το αυτί- αλλά και μια σειρά από θέματα όπως η αλλαγή του νόμου για το ΤΧΣ, η αλλαγή των όρων για τη συμμετοχή μελών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών κλπ., κλπ..

Ο Μπης, το Vega και ο Μεγάλου

Το deal που έκανε προ διετίας ο Χρήστος Μεγάλου με τον σουηδικό όμιλο Intrum αποδεικνύεται ένα διαχρονικό σωσίβιο για την τράπεζα Πειραιώς. 

Ο ισχυρός partner στηρίζει την τράπεζα και αγοράζει το ένα πακέτο τιτλοποίησης μετά το άλλο, προσφέροντας στην Πειραιώς «ηρεμία» που τόσο έχει ανάγκη αυτήν τη μεταβατική περίοδο μέχρι την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Μετά την απόκτηση του Phoenix (2 δισ. ευρώ δάνεια), η Intrum Investment έρχεται να πάρει και το Vega, το πακέτο των 5 δισ. ευρώ. 

Εξάλλου, η εντολή που έχει δοθεί από την Σουηδία στον διευθύνοντα σύμβουλο της Intrum Investment Greece Άκη Μπη είναι ξεκάθαρη καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. 

Ο Γρηγόρης «χτίζει» την γέφυρα με τον Μπάιντεν 

Κι ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν οι χωροταξικές αλλαγές προκειμένου το γραφείο του Λιβάνιου να είναι δίπλα στο γραφείο του φίλου του επί σειρά ετών Γιώργου Γεραπετρίτη με ταυτόχρονη μετακόμιση του Άκη Σκέρτσου, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού (και ανιψιός) Γρηγόρης Δημητριάδης πληροφορούμαι ότι ετοιμάζει πυρετωδώς την επικοινωνία του Κυριάκου με τον νέο (από τις 20 Ιανουαρίου) ένοικο του Λευκού Οίκου Τζον Μπάιντεν

Η στήλη πληροφορείται ότι για την προετοιμασία ο Γρηγόρης συνεργάζεται στενά με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με την άφιξη Λιβάνιου οι ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου ψιλο-αλλάζουν (μην πω χονδρο-αλλάζουν)…

Τα μπόνους του Καλαντώνη

Χαρούμενοι μαθαίνω ότι είναι εκεί στην doValue Greece καθώς αρκετά στελέχη είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να γεμίζουν… 

Ο πρόεδρος και τραπεζίτης Θεόδωρος Καλαντώνης μέσα στον Δεκέμβριο υπέγραψε τα μπόνους, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 

Αυτά είναι τα καλά των εταιρειών διαχείρισης καθώς στον αντίποδα στις τράπεζες δίνονται μπόνους με το σταγονόμετρο και μόνο στα μεγαλοστελέχη. 

Και τα μπόνους δεν δίνονται μόνο στην doValue αλλά και στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. 

Όπως καταλάβατε η δευτερογενής αγορά διαχείρισης των κόκκινων δανείων έχει ήδη διαμορφωθεί και για τουλάχιστον μια 10ετία θα προσφέρει δουλειές και μπόνους. 

Eurobank: Κάποιοι μετακομίζουν στον Πειραιά

Η… βιομηχανία της Eurobank που έχει έδρα πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα και περιλαμβάνει όλες τις διευθύνσεις του retail, του μικρομεσαίου corporate αλλά και την doValue πληροφορούμαι ότι εντός του 2021 – σύντομα μου λένε – θα μετακομίσει προς τον Πειραιά και συγκεκριμένα στο κτήριο που κάποτε στεγάζονταν το εργοστάσιο του Κεράνη. 

Η απόφαση για την μετακόμιση έχει, όπως ακούω, ληφθεί από την κεντρική διοίκηση της τράπεζας εδώ και καιρό, έχει πάρει την υπογραφή του CEO Φωκίωνα Καραβία και η μετακόμιση είναι θέμα χρόνου.

Τρίβουν τα μάτια τους στην Forthnet 

Λοιπόν, μέσα στο Σαββατοκύριακο πηγή της στήλης που βρέθηκε να κάνει βόλτες – που αλλού άλλωστε με κλειστά τα καφέ και τα bars – με στελέχη της Forthnet μου μετέφερε ότι «τρίβουν τα μάτια τους» με αυτά που γίνονται, κυρίως που ετοιμάζει το νέο αφεντικό τους ο Νίκος Σταθόπουλος για το μέλλον της εταιρείας. 

Μάλιστα, ήταν όπως μου είπε τόσο ενθουσιασμένοι που έλεγαν πως επί περίπου 6 χρόνια επί της προηγούμενης διοικήσεως ζούσαν σε ένα διαρκές τέλμα… 

(Λογικό ο πρώην CEO σκεφτόταν μόνο το παχυλό μισθό του, τα μπόνους του και τους κολλητούς του φίλους από την πολιτική μέχρι τα media). 

Το νέο project του Σταθόπουλου, μέσω της BC Partners, είναι η απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της Inter. Οι business εξαπλώνονται… 

Κόσμος πάει και ‘ρχεται, η Δόμνα όμως στη θέση της

Λοιπόν, η στήλη σας έχει μια juicy πληροφορία για την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Η Δόμνα που αποδεικνύεται ήπιων τόνων αλλά αποτελεσματική έχει θετικές κριτικές από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα από τον Πρωθυπουργό. 

Ό,τι της έχει ζητηθεί, το έχει φέρει εις πέρας, λένε οι πηγές μου από την Ηρώδου Αττικού. 

Και, όπως μου επεσήμαναν, όλα γύρω αλλάζουν -εννοούν στο υπουργείο, από τον Βρούτση μέχρι και την έλευση Τσακλόγλου και Χατζηδάκη- η Δόμνα αμετακίνητη. 

Το dinner… του Bitcoin

To Σάββατο το βράδυ, μεγάλος επιχειρηματίας, fan του Bitcoin, κάλεσε μερικούς φίλους του για ένα λιτό dinner. 

Στα νότια προάστια, στο σπίτι των 500 τμ, σερβιρίστηκε ωραίο κρέας και 2 ειδών σαλάτες

Λοιπόν το θέμα που κυριάρχησε δεν ήταν άλλο από το bitcoin και γενικά η πορεία των κρυπτονομισμάτων. 

Άπαντες είχαν ποντάρει, άλλος στο bitcoin που χθες βρισκόταν στα 30.919 ευρώ, άλλος στο Ethereum (χθες στα 1.035,84 ευρώ) κλπ..

Πάντως οι αναλύσεις έδιναν και έπαιρναν, όπως για παράδειγμα εάν θα συνεχιστεί η δυναμική άνοδος των κρυπτονομισμάτων.

Συμπέρασμα πάντως δεν βγήκε για την πορεία του Bitcoin…

Ο Στέφανος Βλαστός και τα νέα ήθη στην ΕΤΑΔ

Ένας από τους 7 Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας, ο Πιττακός ο Μυτιληναίος, είχε πει πως «η μεγαλύτερη επιτυχία ενός στρατηγού είναι να νικά αναίμακτα». 

Αυτή ακριβώς ήταν και η στρατηγική του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Στέφανου Βλαστού, που κατάφερε όχι μόνον να ολοκληρώσει -εν μέσω πανδημίας- μια σημαντική ιδιωτικοποίηση αλλά -κυρίως – η τελετή παράδοσης στον νέο ιδιοκτήτη να γίνει παρουσία των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, χωρίς πλακάτ και διαμαρτυρίες. 

Όπως κατά κόρον συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Φαίνεται ότι ο Στέφανος Βλαστός έχει καταφέρει με την ορθολογική πολιτική του να εμπεδώσει τα “νέα ήθη” στην εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.

Και για την ιστορία: Την τελευταία μέρα του 2020, μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ανατολικής Μεσογείου, η Μαρίνα Αλίμου, παραχωρήθηκε για 40 χρόνια στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,22% 1,62#ifrm86{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig86:hover + #ifrm86,#ifrm86:hover,#trig86:active + #ifrm86,#ifrm86:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}. 

Εκτός από τις επενδύσεις, το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει Εφάπαξ Αμοιβή Παραχώρησης ύψους 27,3 εκατ. ευρώ και επιπλέον, σε ετήσια βάση, Αμοιβή Παραχώρησης και Μεταβλητό Οικονομικό Αντάλλαγμα ίσο με το 16% των Ετήσιων Πραγματικών Εσόδων.

Keywords
bonus, δημητριαδης, βιλα, γρηγορης, ευρω, bonus, τραπεζες, συμμετοχή, vega, deal, phoenix, ανιψιός, ηπα, ελλαδα, άφιξη, eurobank, retail, πειραιας, ceo, forthnet, media, project, inter, business, fan, σαλατα, νέα, εταιρεία, σταση εργασιας, χατζηδακης, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, παναγιωτης βλαστος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, αλλαγη ωρας 2013, δομνα μιχαηλιδου, το θεμα, εδρα, ηπα, θεμα, πειραιως, σαλατες, σουηδια, τα νεα, ceo, eurobank, αγορα, αυξηση, ανοδος, ατζεντα, αυτι, άφιξη, βλαστος, βραδυ, γεφυρα, γινει, γινονται, δημοσιο, διοικηση, δοθει, ηθη, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, επικοινωνια, επενδυσεις, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ετων, εφαπαξ, η τελετη, λιτο, μαξιμου, ματια, μυτιληναιος, πηγη, υπογραφη, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σωσιβιο, σπιτι, τριτη, ισχυρος, χρηστος, αφεντικο, business, deal, δουλειες, εφαρμογη, fan, phoenix, inter, project, υπουργειο, index, κρεας, κυριακου, πακετο, πηγες, retail, τραπεζα, θεματα, vega, ωραιο
Τυχαία Θέματα