Ποιος Ντράγκι, ποιες ευρωπαϊκές αγορές; Αυτονομία στην πτώση το Χ.Α.

Τρίτη ανοδική συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία ακόμα πτωτική, η τέταρτη, αν δεν μεσολαβούσε η χθεσινή αναιμική άνοδος, για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το Χ.Α. πληρώνει το μάρμαρο των αναδυόμενων αγορών και της μετακύλισης των κεφαλαίων στις αγορές της Ασίας και της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζουν οι χρηματιστές, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι σημαντικές εκροές υπάρχουν από τα χρηματιστήρια προς τα ασφαλή καταφύγια των ομολόγων.

Κι αν το Χ.Α. καταγράφει από τις υψηλότερες επιδόσεις παγκοσμίως με κέρδη άνω

του 40%, τον τελευταίο μήνα παραδέρνει στα επίπεδα των 850 μονάδων, οπότε τίτλοι τύπου «σε αναμονή των ανακοινώσεων Ντράγκι», μάλλον περνούν στα ψιλά και για τους short, αλλά και για εκείνους που επιλέγουν να τοποθετηθούν στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται την Πέμπτη στις 854 μονάδες με τις συναλλαγές, έπειτα από μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα ούτε καν στα 10 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον υπάρχει για τον Μυτιληναίο που ανακοίνωσε τζίρο στο εξάμηνο σχεδόν 1 δισ. ευρώ, με την αγορά να στρέφει το ενδιαφέρον της στο conference call με τους αναλυτές το απόγευμα. Η μετοχή αντιδρά στα 9,93 ευρώ και κέρδη λίγο κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Κατά τα άλλα, ανακόπηκαν οι πωλήσεις στον Ελλάκτωρα που ενισχύεται σχεδόν 1,5%, με την αγορά επιφυλακτική ως προς τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου.

Ισχυρός ο όγκος στη μετοχή, 243 χιλιάδες τεμάχια και κίνηση στα 2,45. Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, πιέσεις έχουν βγει στην Aegean, στα 7,70 ευρώ, χωρίς επίσημη δικαιολογία…

Στις τράπεζες δε, οι απώλειες είναι οριακές, ούτε καν σε ποσοστό 1% και υποτίθεται ότι οι ανακοινώσεις Ντράγκι το μεσημέρι τις αφορούν.

Εντολές αγορών, αλλά χλιαρές στην ΔΕΗ, στα 2,84 ευρώ και όγκος 90 χιλιάδων τεμαχίων.

Στα μικρότερα χαρτιά, η εκμετάλλευση του ακινήτου στον Κηφισό δίνει ώθηση στον Μουζάκη, που ενισχύεται στα 0,52 ευρώ.

Κατά τα άλλα, όπως φάνηκε και στην συνεδρίαση της Τρίτης και επιβεβαιώθηκε χθες, η περιοχή των 850 μονάδων αποδεικνύεται προς το παρόν ένα ισχυρό ανάχωμα. Μένει να επιβεβαιωθεί και σήμερα…

The post Ποιος Ντράγκι, ποιες ευρωπαϊκές αγορές; Αυτονομία στην πτώση το Χ.Α. appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα