Πηγές ΥΠΕΞ για «Επιχείρηση Αστραπή»: Δεν διανοούμαστε πως μπορεί να έχει συμβεί – Τι απαντά ο Κοτζιάς

Καμία πρόθεση δεν έχει το Υπουργείο Εξωτερικών για να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Nordic Monitor περί της στρατιωτικής επιχείρησης όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Αστραπή» («Harekat Yıldırım»), αφορούσε την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική

χώρα. Μάλιστα το δημοσίευμα, που παραθέτει μεταξύ άλλων και απόρρητα έγγραφα, υποστηρίζει πως η Τουρκική κυβέρνηση είχε λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας, καθώς οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Παράλληλα, όπως υποστηρίζεται, ο  τότε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε τη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι κύκλοι του νυν υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, τονίζουν πως το δημοσίευμα αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι έχουν κάθε δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρει η Nordic Monitor. Επισημαίνουν μάλιστα πως η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών  «δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρουν οι κύκλοι του Υπουργού Εξωτερικών.

Τι απαντά ο Νίκος Κοτζιάς

Από την πλευρά του πάντως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα  υποστηρίζοντας πως πρόκειται για fake news.

Mε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Twitter έσπευσε να μιλήσει για fake news από τουρκικές πηγές, ενώ επιτέθηκε και στα Ελληνικά ΜΜΕ που όπως αναφέρει «αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016»,υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό γίνεται «δικαιώθηκε» στην πολιτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό!

Επιτίθεται μάλιστα και στον Νίκο Δένδια και τη ΝΔ, κατηγορώντας τον πως «δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

Η κατασκευή fake news συνεχίζεται . Χωρίς καμία αναφορά στα έγγραφα για @NikosKotzias γίνεται αναπαραγωγή ενός άρθρου του γνωστού παραγωγού fake news Abdullah Bozkurt μέλος του FETO πρώην δημοσιογραφος της Zaman https://t.co/hOjc8EH86F

— Spiros Sideris (@Sp_Sideris) November 13, 2019

Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μαλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) November 13, 2019

Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 τουρκων με τους 2 Έλληνες φανταρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρις ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) November 13, 2019

The post Πηγές ΥΠΕΞ για «Επιχείρηση Αστραπή»: Δεν διανοούμαστε πως μπορεί να έχει συμβεί – Τι απαντά ο Κοτζιάς appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα