Πέτσας: Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες στις 6 το απόγευμα

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες στις 6 το απόγευμα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς τι θα πει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του είπε ότι δεν θα μιλήσει για λοκ ντάουν, δεν θα μιλήσει για πρόσθετα μέτρα, αλλά θα περιγράψει στους πολίτες την πορεία της πανδημίας.

Για την πορεία της πανδημίας ο κ. Πέτσας είπε ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως, ενώ επανέλαβε ότι σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες τα καταφέρνουμε καλύτερα.

Τόνισε

ότι με την τήρηση των συστάσεων των ειδικών προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας, την επιχείρησή μας, ενώ προσφέρουμε και στους δικούς μας ανθρώπους. προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα, είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόζουμε τα μέτρα.

Έρχονται περισσότερα λεωφορεία

Ειδική αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέσα μαζικής μεταφοράς λέγοντας ότι «μείζονος σημασίας είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

» Η πολιτική μας για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο: περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% όπου είναι εφικτό, καθώς και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις.

» Ειδικά για τα λεωφορεία, από τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, γίνεται σαφές ότι η πληρότητα -άνω του 65%- των οχημάτων στις ώρες αιχμής δεν ξεπερνά το 5,5 %.

» Υπογραμμίζεται  ότι από τα 850 οχήματα που παραλάβαμε, σήμερα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 1.100 λεωφορεία, χωρητικότητας από 60 έως 150 ατόμων.

» Επειδή όμως, τα περισσότερα λεωφορεία, σε αυτή τη συγκυρία, είναι απαραίτητα, θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες και νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής.

» Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε την πρώτη παράδοση λεωφορείων από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ελληνοτουρκικά

Η συμφωνία για την επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία είναι ένα θετικό βήμα, όμως χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την πλευρά της Τουρκίας, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η διπλωματική προσέγγιση της κυβέρνησης απέδωσε καρπούς, καθώς από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών.

Επανέλαβε ότι τα μόνα ζητήματα είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Ο πρωθυπουργός, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, σε όλες τις επαφές του ανέδειξε τη διεθνή διάσταση του προβλήματος. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει έτοιμος κατάλογος κυρώσεων αν επιμείνει η Τουρκία σε μονομερείς ενέργειες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών είπε ότι δεν υπάρχει και συμπλήρωσε πως είναι ενθαρρυντικό ότι οδεύουμε προς τα εκεί «σχετικά σύντομα».

Σε ερώτηση αν αλλάζει η ατζέντα των συζητήσεων με την Τουρκία, τέσσερα χρόνια μετά την διακοπή τους, απάντησε ότι «κινούμαστε στο πλαίσιο των γύρων των επαφών. Είμαστε στον 61ο γύρο επαφών. Όπου είχαν σταματήσει τον Μάρτιο του 2016, από εκεί θα συνεχίσουν».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει θέμα στην ΚΟ της ΝΔ για την κύρωση συμφωνιών για την Βόρεια Μακεδονία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. Εξάλλου, πρόσθεσε, δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία, όταν έρθουν οι ημερομηνίες, τότε θα δείτε ότι δεν υπάρχει στην ΝΔ θέμα.

Τέλος ερωτηθείς για τις αυξανόμενες καταλήψεις στα σχολεία είπε ότι όλοι πρέπει να τηρούν την νομιμότητα και να σεβαστούν το δικαίωμα όλων στην μάθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα