Πέτσας: Lockdown για να κάνουμε «πιο κανονικά Χριστούγεννα» – Αύριο ο Β.Κικίλιας ενημερώνει για την κατάσταση του ΕΣΥ

Με το lockdown ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως η κυβέρνηση έδρασε νωρίτερα παρά αργότερα, διότι είχε επιβαρυνθεί επικίνδυνα του εθνικό σύστημα υγείας.

Προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την οποία θα εξηγήσει την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Είναι κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες, σημείωσε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ότι στόχος είναι το

lockdown να διαρκέσει τρεις εβδομάδες για να έχουμε «πιο κανονικά Χριστούγεννα».

Τόνισε την σημασία της ατομικής ευθύνη, συμπλήρωσε ότι οι εκτροπές δεν θα γίνονται ανεκτές, ενώ προειδοποίησε για αυστηρούς ελέγχους.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις προσλήψεις των γιατρών, εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού προσλαμβάνονται και 100 από τους επιλαχόντες. Από σήμερα, Δευτέρα, τόσο οι 200 επιτυχόντες όσο και οι 100 επιλαχόντες μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Σε ερώτηση εάν οι τρεις εβδομάδες είναι αρκετές ή εάν το lockdown θα παραταθεί απάντησε ότι περιμένουμε αποφόρτιση του αριθμού των κρουσμάτων πρώτα στην Βόρεια Ελλάδα και μετά στην Αττική. Εάν τηρηθούν τα μέτρα, οι τρεις εβδομάδες θα είναι αρκετές, είπε.

Ερωτηθείς για τα σοβαρά προβλήματα στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης ο κ. Πέτσας απάντησε ότι σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής «δεν υπάρχει θέμα ψηφιακών υποδομών της χώρας. Το πρόβλημα είναι της CISCO στην Ευρώπη. Δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό. Αυτογελοιοποιούνται όσοι βιάστηκαν να tweetάρουν» είπε χαρακτηριστικά.

Αστείο χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η Νίκη Κεραμέως.

Έχουμε υπουργό Υγείας, αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουμε, απάντησε κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Η αναβάθμιση από τη Moody’s και το ιστορικό χαμηλό που καταγράφεται σήμερα στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία μας, συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τζο Μπάιντεν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας και είναι βέβαιο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρές.

Ο κ. Πέτσας σχολίασε επίσης ότι το γεγονός πως η τουρκική ηγεσία δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον εκλεγμένο πρόεδρο δείχνει πως υπάρχει άγχος στην τουρκική πλευρά.

Για τις προσδοκίες της Αθήνας, τις χαρακτήρισε «ρεαλιστικές» τονίζοντας ότι στόχος είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η στενή διμερής συνεργασία, από την στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αφήσει στην άκρη την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Για την επικοινωνία Τσαβούσογλου – Δένδια σχολίασε: «Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής η προσέγγιση, έτσι ώστε να λύσουμε τη μία και μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα