Πετρέλαιο: Απώλειες 6,8% για τον μήνα Μάιο για το WTI – Άλμα για το φυσικό αέριο

Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Πετρελαίου, ολοκληρώνοντας μια θετική εβδομάδα. Ωστόσο, σε επίπεδο μήνα ο Ιούλιος έκλεισε με απώλειες.

Η αγορά του πετρελαίου αναμένει με ενδιαφέρον την απόφαση του OPEC+ για την αύξηση της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα. Με βάση διάφορες πληροφορίες που έχουν δει το φως της

δημοσιότητας, ο OPEC+ φέρεται να είναι διαθέσιμος να διατηρήσει σταθερούς τους στόχους για την αύξηση της παραγωγής.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 2,3% στα 98,62 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, το WTI έκλεισε με άνοδο 3,1% ενώ σε επίπεδο μήνα ο Ιούλιος έκλεισε με απώλειες 6,8%.

Αντίστοιχα, το Brent Σεπτεμβρίου, που έληξε σήμερα, έκλεισε με άνοδο 2,7% στα 110,01 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.  Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 6,6%  ενώ σε επίπεδο μήνα με πτώση 4,2%. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 2,1% στα 103,97 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 3,4881 δολάρια το γαλόνι, ενώ σε επίπεδο μήνα έκλεισε με απώλειες 4,4%. Το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την Παρασκευή στα  3,6247 δολάρια το γαλόνι με απώλειες 1,7%, ενώ σε επίπεδο μήνα έκλεισε με πτώση 7%.

Τέλος, το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 8,229 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Σε επίπεδο μήνα έκλεισε με άνοδο σχεδόν 52%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα