«Πασαρέλα» στην κηδεία του διάσημου φωτογράφου με Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι, Κέιτ Μος και Κάρλα Μπρούνι

Ο καταξιωμένος φωτογράφος μόδας Πίτερ Λίντμπεργκ, με σήμα-κατατεθέν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των σταρς και των τοπ μόντελ, κηδεύτηκε σήμερα στο Παρίσι και στην τελετή βρέθηκαν ηχηρά ονόματα από το χώρο της μόδας.

Ο Γερμανός  Πίτερ Λίντμπεργκ έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών και κηδεύτηκε σήμερα στον Άγιο Σουλπίκιο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Kate Moss, η Carla Bruni, o Bradley Cooper, η Nicole Kidman,

η Cindy Crawford με την κόρη της Kaia Gerber, η Juliane Moore, οι αδερφές Hadid και η Naomi Campbell ήταν μεταξύ άλλων διάσημων προσώπων που βρέθηκαν στην εκκλησία Saint-Sulpice στο Παρίσι για να τον τιμήσουν.

Γεννημένος το 1944 στην σημερινή Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με κορυφαίους σχεδιαστές μόδας και με όλα σχεδόν τα διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Στη δεκαετία του 1990, ήταν γνωστός για τις φωτογραφίες του με τα σούπερ μόντελ της εποχής, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford, Christy Turlington. Το πορτοφόλιο του είναι γεμάτο διάσημα ονόματα και σχεδόν όλη η A list της μόδας και του Χόλιγουντ πόζαρε για το φακό του.

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο θρυλικές φωτογραφίσεις στην βιομηχανία της μόδας, χρησιμοποιώντας την εκλεπτυσμένη τεχνική του ασπρόμαυρου που ήταν το σήμα κατατεθέν του, για να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τις γυναίκες στην πιο φυσική τους ομορφιά, από την Naomi Campbell και την Cindy Crawford  μέχρι την Rihanna και την Lady Gaga.

Οι εικόνες του επαναπροσδιόρισαν τα στάνταρ της ομορφιάς, αρνούμενες να υποκύψουν στην φανταχτερή, ρετουσαρισμένη τελειότητα που χαρακτηρίζει πολλά περιοδικά αλλά και τα social media. Ο ίδιος είχε άλλωστε δηλώσει πως απεχθάνεται το υπερβολικό ρετούς, αλλά και το πολύ μακιγιάζ στις γυναίκες που φωτογράφιζε.

The post «Πασαρέλα» στην κηδεία του διάσημου φωτογράφου με Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι, Κέιτ Μος και Κάρλα Μπρούνι appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα