Παρατείνεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΑΑ

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 30% των Ελ. Βενιζέλος (ΔΑΑ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ μέχρι τις 14 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο ΔΑΑ είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή και διακίνησε 24 εκατ. επιβάτες το 2018, εκ των οποίων 16,4 εκατ. διεθνείς

επιβάτες. Η συγκεκριμένη παραχώρηση, η οποία συνιστά μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συμπράξεις μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, λήγει το 2026. Μέτοχοι του ΔΑΑ σήμερα είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26,7% +8 μετοχές), η AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5% -8 μετοχές).

Τον Φεβρουάριο του 2019 τέθηκε σε ισχύ η χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη, ήτοι έως το 2046. Το σχετικό δικαίωμα της επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης είχε μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 28/06/2019 το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του 30% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΑΑ, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του.

Οι τράπεζες Deutsche Bank AG (London branch) και Eurobank Ergasias ενεργούν ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι, η κοινοπραξία των δικηγορικών εταιρειών Your Legal Partners και Δρακόπουλος & Βασαλάκης ως Νομικοί Σύμβουλοι και η Arup Partnership ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο.

The post Παρατείνεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΑΑ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα