Παντού Toyota!

Η Ιαπωνική εταιρεία κέρδισε τις 24 Ώρες του Μαν και τον αγώνα του WRC στην Τουρκία.

Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε αγώνα WRC στην Τουρκία, στη Μαρμαρίδα (απέναντι από τη Σύμη και τη Ρόδο). Ο Βρετανός Έλφιν Έβανς πήρε με το Yaris WRC την 3η νίκη της καριέρα

του στο θεσμό και τη 2η φετινή με την Toyota.

Η τελευταία μέρα είχε ως μονομάχους τον Νεβίλ με το Hyundai i20 και τον Οζιέ με το Toyota Yaris με το Λεμπ να καιροφυλακτεί με το άλλο i20. Όμως όλοι τους είχαν κλαταρίσματα ελαστικών με αποτέλεσμα η τακτική αναμονής του Έβανς να του δώσει τελικά τη νίκη. Ο Οζιέ τελικά εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και ο Έβανς πήρε την καρό σημαία με τους Νεβίλ και Λεμπ να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο. Σίγουρα είναι εντυπωσιακή η παρουσία του Λεμπ ξανά στο βάθρο.

Την ίδια στιγμή περίπου 2700km βορειοανατολικά από τη Μαρμαρίδα στο Λε Μαν διεξάγονταν ο διάσημος 24ωρος αγώνας αντοχής. Εκεί είχαμε επίσης κυριαρχία της Toyota με χατ τρικ στο βάθρο. Τη νίκη με το πρωτότυπο υβριδικό TS050 Toyota της κατηγορίας LMP1 πήραν οι Νακαζίμα, Μποεμί και Χάρτλεϋ. Ήταν η 3η συνεχή χρονιά που η Toyota πήρε τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχαν κερδίσει οι Νακαζίμα, Μποεμί, Αλόνσο φέτος βρέθηκε ο Χάρτλεϊ στη θέση του Ισπανού οδηγού.

Αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά με πρωτότυπα τύπου LMP1 από το 2021 θα έχουν αυτοκίνητα hypercar στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων αντοχής.

Η Toyota σκοπεύει να αγωνιστεί με το GR Super Sports hypercar.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα