Πάνω από 500 αιτήσεις το λεπτό για το Fuel Pass – Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

00:02 2/8/2022 - Πηγή: Mononews

Σειρά τα τελευταία ψηφία ΑΦΜ 4, 5, 6 και 7 παίρνουν σήμερα για την υποβολή αίτησης στο Fuel Pass 2, καθώς χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε (προς το παρόν) η διαδικασία για τους πρώτους τρεις αριθμούς ΑΦΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων είναι καταιγιστικός, καθώς ξεπέρασε τις 500 – 600 το λεπτό. Μέχρι χθες το απόγευμα οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 200.000,

δηλαδή μέσα σε σχεδόν 10 ώρες. Υπενθυμίζεται πως οι συνολικοί δικαιούχοι του νέου επιδόματος για τα καύσιμα θα προσεγγίσει τα 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων.

Πότε πληρώνεται η επιδότηση

Σειρά αναμένεται να πάρουν αύριο τα τελευταία τρία ψηφία μετά φήμη των δικαιούχων δηλαδή τα 8, 9 και 0. Από την Πέμπτη θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όλοι οι δικαιούχοι ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Τα ποσά της επιδότησης αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους τρεις ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να λάβει τα χρήματα σε άυλη κάρτα τα ποσά κατανέμονται ως εξής :

100 ευρώ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα80 ευρώ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα70 ευρώ για μοτοσικλέτες στα νησιά και60 ευρώ για μοτοσικλέτες στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση της επιδότησης απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό τότε χάνει το “μπόνους” των 15 ευρώ και τα ποσά διαμορφώνεται ως εξής:

85 ευρώ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης65 ευρώ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα55 ευρώ για μοτοσικλέτες στα νησιά και45 ευρώ για μοτοσικλέτες στην Ηπειρωτική Ελλάδα.Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Μάλιστα την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων. Στην υπουργική απόφαση της περασμένης Παρασκευής ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είχε οριστεί η 29η Αυγούστου, ενώ με τη νεότερη υπουργική απόφαση του Σαββάτου η πλατφόρμα ανακοινώθηκε ότι κλείσει τελικά την 1η Σεπτεμβρίου. Αιτία αυτής της τροποποίησης ήταν η βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο fuel pass που δεν είναι άλλη από την κατάθεση της φετινής φορολογικής δήλωσης, με την προθεσμία να έχει παραταθεί από την ΑΑΔΕ ως τις 30 Αυγούστου.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους δυο ημέρες, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στο Fuel Pass από την ώρα που θα κλείσει το Taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης

Τα «ψιλά γράμματα» του Fuel Pass 2 – Ποια μέρα θα μπορεί να υποβάλει αίτηση κάθε ΑΦΜ

Eurostat: Πιάνει «ταβάνι» ο πληθωρισμός – Στο 11,5% τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα