ΟΠΑΠ και τράπεζες επανέφεραν τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 900 μονάδες

Ντεμαράζ του Γενικού Δείκτη τιμών στο κλείσιμο με επιστροφή κοντά στις 900 μονάδες. Το γύρισμα των τραπεζών που από το -2,2% έκλεισαν στο +1,8%, σε συνδυασμό με την κούρσα του ΟΠΑΠ που κατέγραψε άνοδο σχεδόν 5,5%, αφήνει υποσχέσεις για κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, πάνω από τις 900 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών όμως αδικεί το προφίλ της αγοράς την Πέμπτη

αφού δεν άγγιξαν καν τα 60 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 899,75 μονάδες με άνοδο +0,53%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,39 εκατ. ευρώ.

Οι χρηματιστές χθες, όπως παρουσίασε το mononews. gr θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, αναμένονται… μεγάλες συγκινήσεις. Το άρθρο του Bloomberg για το Χ.Α. και το πόσο αυτό υστερεί στην άνοδο που έκαναν οι ξένες αγορές τα προηγούμενα χρόνια που η Ελλάδα βρισκόταν με τη θηλιά των μνημονίων στο λαιμό, αλλά και φέτος με τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά της Wall Street, δεν περνούν απαρατήρητα. Ήδη, HSBC, Μotgan Stanley είναι μερικοί από τους οίκους που «κατευθύνουν» τους πελάτες τους στις ελληνικές μετοχές.

Κορυφαίος Έλληνας διαχειριστής με θητεία σε κορυφαίο οργανισμό που ασχολείται με την διαχείριση των κρατικών assets τόνιζε με νόημα στο mononews.gr ότι ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για αλλαγή του κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια, το ελληνικό θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά, όπως λέει, που η Wall Street χτυπάει ιστορικά υψηλά. Ούτε και οι ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ρευστότητας στις αγορές κατευθύνθηκε στις αναδυόμενες. Μία δεκαετία χαμένη για το ελληνικό χρηματιστήριο και τις ελληνικές αξίες.

 Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Eurobank έκλεισαν με άνοδο μεγαλύτερη του 2%. Ακολούθησαν Alpha Bank, Aegean και ΔΕΗ με άνοδο πάνω από 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Φουρλής, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα.

Τέλος, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο και Cenergy έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Jumbo, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο Titan έκλεισε χωρίς μεταβολή.

The post ΟΠΑΠ και τράπεζες επανέφεραν τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 900 μονάδες appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα