Οι θεσμικοί που γονάτισαν τη μετοχή της MLS τους τελευταίους μήνες του 2019

00:05 7/2/2020 - Πηγή: Mononews

Περίπου τρεις μήνες μετά το άγριο sell off στην MLS, συμφερόντων Γιάννη Καματάκη, κι ακόμα η μετοχή δεν έχει βρει το βήμα της. Οι απώλειες από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Απριλίου ξεπερνούν το 74%, αφού, από τα 5,32 ευρώ, διαπραγματεύεται σήμερα στα 1,38 ευρώ. Οι απώλειες ήταν τραγικότερες τον Οκτώβριο, όταν η μετοχή είχε φτάσει στα χαμηλά των 0,75 ευρώ! Πλέον δείχνει να  ισορροπεί  στην περιοχή του 1,30 – 1,34 ευρώ, όπως προκύπτει από τις συναλλαγές του τελευταίου μήνα.

Το sell off στη μετοχή ενεργοποιήθηκε από θέση

που είχε στη μετοχή Έλληνας θεσμικός επενδυτής, όπως είχε αποκαλύψει εκείνες τις μέρες στο mononews.gr ο ίδιος ο κ. Καματάκης. Το 2019 ανήκει όμως, στο παρελθόν. Τα στοιχεία για τις κινήσεις των θεσμικών και ειδικά των αμοιβαίων κεφαλαίων, δείχνουν ότι εγχώρια θεσμικά σχήματα, ακόμα και αμοιβαία τραπεζών προχώρησαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις, τέτοιες που ανησύχησαν την αγορά για την οικονομική πορεία της εταιρείας κι ενώ είχε λανσάρει νέα και φιλόδοξα προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η 3Κ Investments, στην οποία μέχρι πρότινος ιδρυτικό μέλος αποτελούσε ο κ. Καματάκης, ήταν εις εκ των πρωτεργατών των ρευστοποιήσεων, αφού εμφανίζεται την επίμαχη περίοδο να ρευστοποίησε 100 χιλιάδες μετοχές. Ακολούθως, τη σκυτάλη πήρε η MetLife που, όπως προκύπτει, πούλησε περισσότερα από 200 χιλιάδες κομμάτια MLS. Με περισσότερα από 100 χιλιάδες τεμάχια εμφανίζεται ως πωλητής και η Optima και με περισσότερα από 90 χιλιάδες Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Alpha AΕΔΑΚ.

Πλέον οι μετοχές βρίσκονται στην αγορά, αφού το free float της μετοχής ανέρχεται σε 45%! Ισχυρός μέτοχος παραμένει το fund του Κατάρ με ποσοστό 5,358% και ο κ. Καματάκης με 50,014%.

Το τρίμηνο που μας πέρασε ο κ. Καματάκης συνέχισε το έργο ανάπτυξης και διείσδυσης της εταιρείας του σε νέες αγορές, όπως πλέον στα Σκόπια, μετά την Κύπρο, τη Σερβία, την Βουλγαρία και την Αλβανία. Ταυτόχρονα υπέγραψε συμφωνία με το κυπριακό υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την προμήθεια tablets, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη MAIC εισέρχεται πια σε όλες τις συσκευές Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα