Οι προειδοποιήσεις για πτώση κερδών διεθνώς ρίχνουν τις αγορές και το Χ.Α.

Σταθερά σε χαμηλά 6μήνου ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινούμενος κάτω από τις 800 μονάδες σε ένα βαρύ κλίμα για τις διεθνείς αγορές, όπου ο γερμανικός Dax υποχωρεί σχεδόν 2,5% και ο CAC στο Παρίσι πάνω από 2%.

Στην Αθήνα, οι απώλειες ανέρχονται προς ώρας σε 1,8% και όλοι στην αγορά ψάχνουν να δουν πότε θα σταματήσει ο κυκεώνας των ρευστοποιήσεων, ο οποίος επιτείνεται όσο συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις πολυεθνικών για μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα εξαιτίας του κορονοϊού.

Πρόκειται

για πωλήσεις που κρύβουν και πολύ από short σχολιάζουν οι χρηματιστές, ενώ όσο ο δείκτης δεν πείθει για κίνηση πειστική πάνω από τις 800 μονάδες, δημιουργούνται νέα επίπεδα εγκλωβισμού, όπως νωρίτερα στις 811 – 813 μονάδες.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί την Πέμπτη στο 1,16%.

Από εκεί και πέρα και σήμερα οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται στο απόσπασμα με απώλειες άνω του 2% για τον κλάδο και την Πειραιώς να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση, πάνω από 3%. Πτώση πάνω από 3% και για την Aegean, η οποία δραστηριοποιείται στις αερομεταφορές με προφανείς τις επιπτώσεις διεθνώς λόγω του κορωναϊου και πάνω από 2% ανέρχονται οι απώλειες στον ΟΠΑΠ, την ΕΧΑΕΤΗΝ ευδαπ, ΤΗΝ Ελλάκτωρ και την ΓΕΚ/Τέρνα. Πάνω από 1% η πτώση αγγίζει τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ, τα ΕΛΠΕ, ΤΗΝ Coca Cola και την ΔΕΗ.

Τεχνικά, η στήριξη εντοπίζεται στις 790 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα