Οι κρυμμένες υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο της PRODEA – Ο διαγωνισμός για την πώληση 4 ακινήτων της

Σημαντική υπεραξία «κρύβει» το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της PRODEA Investments ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) όπως φαίνεται από την πώληση του πακέτου των τεσσάρων ακινήτων (γραφειακοί χώροι σε κεντρικά σημεία της Αθήνας μισθωμένοι στην Εθνική Τράπεζα) που βαδίζει στην τελική ευθεία με την κατάθεση χθες των δεσμευτικών προσφορών.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι προσήλθαν 3 ή 4 ενδιαφερόμενοι, με πιο πιθανούς τα επενδυτικά κεφάλαια Chenavari, Serengeti, Βrook Lane Capital και Dromeus. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή που θα πουληθεί το πακέτο αυτό των 4 ακινήτων είναι πάνω από 90 εκατ. ευρώ, όταν στα βιβλία της η ΑΕΕΑΠ τα έχει με μια συνολική αποτίμηση 74 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ακίνητα που έχει θέσει σε πώληση η PRODEA είναι:

Στη Λεωφόρο Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118, στην Αθήνα, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641 τ.μ. Στη Λεωφόρο Πειραιώς 74-76, στο Μοσχάτο, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 12.443 τ.μ.  Στην οδό Ακαδημίας 68 και Χαρ. Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής, στην Αθήνα, οριζόντιες ιδιοκτησίες- γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501 τ.μ.. Στη Λεωφόρο Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, στο Χαλάνδρι, κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι συνολικής επιφανείας 10.293 τ.μ.

Η PRODEA χθες ανακοίνωσε την αγορά ενός ακόμα ακινήτου με σημαντική προοπτική καταγραφής υπεραξίας (value add). Πρόκειται για κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 5.462 τ.μ. επί της Συγγρού 44. Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ εξετάζει τις εναλλακτικές αξιοποίησης του ακινήτου καθώς η εξαιρετική τοποθεσία του (πλησίον της Ακρόπολης, του κέντρου της Αθήνας και σταθμού μετρό) το καθιστά ιδανικό τόσο για χρήση γραφείων όσο και για τουριστική μονάδα, μετά τη σχετική ανακαίνιση. Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε στα 5,9 εκατ., ή με άλλα λόγια 1.080 ευρώ ανά τ.μ. Δεδομένης της τοποθεσίας του εφόσον ανακαινιστεί η αξία του θα αυξηθεί σημαντικά.

The post Οι κρυμμένες υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο της PRODEA – Ο διαγωνισμός για την πώληση 4 ακινήτων της appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα