Οι Έλληνες των διεθνών επενδυτικών τραπεζών που χτίζουν θέσεις στην Ελλάδα

Τρεις από τις ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, η Bank of America Merrill Lynch, η Rothschild Bank, η Morgan Stanley έχουν λάβει θέσεις στην ελληνική αγορά και είναι Ελληνες τα στελέχη που μεθοδικά και αθόρυβα κλείνουν τις μεγάλες δουλειές.

Ο κ. Θάνος Βαμβακίδης είναι ανώτερο

στέλεχος της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο, ο κ. Νάσος Ζαμπάρας είναι Managing Director στη Rothschild & Co και  θεωρείται ο άνθρωπος της τράπεζας στην Ελλάδα, και ο κ. Θανάσης Γόντικας κατέχει τη  θέση Senior Vice-President στην Edmond de Rothschild Bank (EdR) στην Ελβετία. Ο κ. Κωνσταντίνος Κωστοπουλος είναι το δυναμικό στέλεχος της Morgan Stanley.

H Bank of America Merrill Lynch, και η  Morgan Stanley είναι οι σύμβουλοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς αναμένεται η εισαγωγή του 30% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο. Η  Rothschild ανέλαβε σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς ξεκινά η διαδικασίαα ααποεπένδυσης του από τις τράπεζες.

Θάνος Βαμβακίδης – Bank of America Merrill Lynch

Ο Θάνος Βαμβακίδης είναι από το 2010 ανώτερο στέλεχος της Bank of America Merrill Lynch, με έδρα στο Λονδίνο. Με σπουδές στα οικονομικά πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Στο παρελθόν εργάστηκε στο ΔΝΤ για 13 χρόνια, όπου πέρασε από πολλές διευθυντικές θέσεις.

Ως Managing Director και Global Head of Foreign Exchange Strategy δίνει συχνά συνεντεύξεις για τις οικονομικές εξελίξεις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Στις αρχές του περασμένου Απριλίου συμμετείχε στο Forum  των Δελφών και μιλώντας στο mononews.gr  είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το επόμενο trend θα είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο». Όπως είχε πει: «Είμαι αισιόδοξος για την πορεία του, γιατί πιστεύω ότι σήμερα οι τιμές των εισηγμένων εταιρειών δεν αντικατοπτρίζουν τη δυναμική που υπάρχει ήδη στην οικονομία. Οι τράπεζες έχουν εξυγιανθεί, και πολλές εταιρείες είχαν καλή πορεία, αλλά στο Χρηματιστήριο είναι στάσιμες οι μετοχές τους. Ίσως οι επενδυτές αναμένουν την επενδυτική βαθμίδα».

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος – Morgan Stanley

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θεωρείται εξαιρετικά δυναμικό και ικανό στέλεχος της Morgan Stanley στο δυναμικό της οποίας εντάχθηκε τον Μάρτιο του  2011 και έχει έδρα το Λονδίνο.

Προγουμένως παρείχε επενδυτικές συμβουλές σε  family office που διαχειρίζονταν περιουσίες εξαιρετικά πλούσιων (Ultra High Net-Worth), ενώ για ένα μικρό διάστημα το 2006 πέρασε από την Capital Management Advisors με έδρα τη Γενεύη.

Εχει πτυχίο Bachelor και Master πολιτικού μηχανικού από πανεπιστημιο City του Λονδίνου και ακόμα έχει  Master διοίκησης επιχειρήσεων και management  από το Imperial College London.

Νάσος Ζαμπάρας, Θανάσης Γόντικας- Rothschild

Δύο ικανούς Ελληνες investment bankers  έχει η  Rothschild στο δυναμικό της.

Ο κ. Νάσος Ζαμπάρας, Managing Director στη Rothschild & Co,  ξεκίνησε την καριέρα του σε αυτή πριν από σχεδόν 30 χρόνια και θεωρείται ο άνθρωπος της τράπεζας στην Ελλάδα. Ο κ. Θανάσης Γόντικας κατέχει τη  θέση Senior Vice-President στην Edmond de Rothschild Bank (EdR) στην Ελβετία. Εντάχθηκε στο δυναμικό της τράπεζας πριν από 20 χρόνια και η έδρα του βρίσκεται στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης

Εξάρχου-Μπάκος-Καϋμενάκης: Σε συζητήσεις για να βάλουν €25 εκατ. στην Παγκρήτια – Τι λέει η ΤτΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλληνες, Ελλάδα,ellines, ellada