Οι δύο πρώην συμμαθητές που εξελίχθηκαν σε δισεκατομμυριούχους των κρυπτονομισμάτων

Ο Kyle Davies και ο Su Zhu ξεκίνησαν την εταιρεία Three Arrows Capital στο τραπέζι της κουζίνας του διαμερίσματός τους, το 2012. Τώρα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων κατόχων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Το χαρτοφυλάκιο τους κλονίστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι περιβαλλοντικές ανησυχίες για την εξόρυξη tokens, ο κανονιστικός έλεγχος, οι προειδοποιήσεις

από τις κινεζικές αρχές σχετικά με τις πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα και η αναταραχή που προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα tweets τους Elon Musk της Tesla, προκάλεσαν selloff στην αγορά crypto.

Για τον Davies, επενδυτή του κλάδου και υπέρμαχο της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η πρόσφατη αστάθεια αποτελεί απλά μία διακοπή, ίσως αρκετή για να τρομάξει τους νέους επενδυτές, αλλά όχι κάποιον που έχει βιώσει ξανά πολύ πιο ευμετάβλητες περιόδους.

«Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 30% από τα υψηλά, δεν είναι πραγματικά πολύ χαμηλά», δήλωσε ο 34χρονος σε συνέντευξη του από τη Σιγκαπούρη. «Δεν βλέπω κανέναν να είναι τόσο τρομαγμένος».

Πρώην traders της Credit Suisse, οι Davies και Zhu, περιλαμβάνονται στους πρωτοπόρους της Wall Street που έχουν αγκαλιάσει τα crypto, μαζί με τον Dan Morehead της Pantera Capital και τον Mike Novogratz της Galaxy Digital.

Τώρα όλοι, από τους traders λιανικής έως τους τραπεζίτες αρχίζουν να ασχολούνται:  Το CNBC ανέφερε αυτό το μήνα ότι ο Aziz McMahon, επικεφαλής πωλήσεων αναδυόμενων αγορών για την Goldman Sachs στο Λονδίνο, εγκατέλειψε την τράπεζα αφού έφτιαξε μια περιουσία ποντάροντας στα κρυπτονομίσματα.

Ενώ πολλές από τις περιουσίες των πρώτων οπαδών των crypto ενισχύθηκαν και επλήγησαν ανάλογα με τις μεταβολές των τιμών των νομισμάτων, τα κέρδη των κρυπτονομισμάτων μετατράπηκαν γρήγορα σε πραγματικά δολάρια από ορισμένους, είτε μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών είτε εταιρειών που αποφέρουν παραδοσιακά έσοδα.

Ο Brian Armstrong, συνιδρυτής της crypto-wallet Coinbase Global, έχει περιουσία ύψους 9,3 δισ. δολαρίων μετά την IPO της εταιρείας του, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, ενώ ο Changpeng Zhao του Binance δημιούργησε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Μερίδιο στο Grayscale

Ο Davies και ο Zhu, 34 ετών αμφότεροι, δεν θέλησαν να μιλήσουν για την περιουσία τους και προτίμησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στα social media, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι δισεκατομμυριούχου της αγοράς των crypto.

Ωστόσο, κάποιο ενημερωτικό του Ιανουαρίου, αποκάλυψε ότι η Three Arrows κατείχε μερίδιο 5,6% στο Grayscale Bitcoin Trust, ένα fund 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει επενδύσει  αποκλειστικά στα κρυπτονομίσματα και το οποίο δημιούργησε ο Barry Silbert.

Ο Davies αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν έχει διαφοροποιηθεί η συμμετοχή τους ή τι ποσοστό του κεφαλαίου της εταιρείας τους ανήκει. Οι υπόλοιπες άμεσες επενδύσεις τους σε crypto και οι σχετικές συμμετοχές τους σε εταιρείες δεν είναι γνωστές.

Το μερίδιο της στην Grayscale έχει καταστήσει την Three Arrows στον μεγαλύτερο μέτοχο και τον Απρίλιο η αξία του θα ανέρχονταν στα 2,1 δισ. δολάρια. Έκτοτε, οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει κατά 43%, μετά την ανακοίνωση του Musk ότι θα αναστείλει την πληρωμή των αυτοκινήτων της Tesla με Bitcoin και τους κανονιστικούς περιορισμούς από την Κίνα.

Definitely, would esp urge crypto billionaires to turn down forbes list ranking questionnaires / interviews

No point getting involved, just say «no comment» like I do https://t.co/3ddhRc30lX

— Zhu Su (@zhusu) January 25, 2021

Παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του Musk για το Bitcoin, ο Davies υποστηρίζει ότι αυτές δεν αφορούν το σύνολο των κρυπτονομισμάτων.

«Υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα που αποφέρουν κέρδη, τα οποία χρησιμοποιούν λίγη ή καθόλου ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ο Davies. «Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία στρέφονται πολλά crypto».

Traders παραγώγων

Ο Davies και ο Zhu ήταν συμμαθητές στο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη προτού ενταχθούν στο δυναμικό της Credit Suisse ως traders παραγώγων, στο Τόκιο. Μετά από τρία χρόνια στην ελβετική τράπεζα, αποχώρησαν και ίδρυσαν την Three Arrows Capital για να ξεκινήσουν το trading παραδοσιακών νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές.

Μέσα σε τρία χρόνια, ξεκινώντας από το διαμέρισμα τους στο Σαν Φρανσίσκο έφτασαν να απασχολούν περίπου 35 άτομα και να πραγματοποιούν το trading του 5% έως 10% του συνόλου των τοπικών όγκων νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, αναφέρει ο Davies.

Στη συνέχεια διαφοροποίησαν τις συναλλαγές τους σε options, μετοχές και κρυπτονομίσματα, όταν εισήλθαν μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρείες στις συναλλαγές αναδυόμενων αγορών FX, δήλωσε ο Davies. Από το 2018, η εταιρεία επικεντρώθηκε αποκλειστικά στα crypto.

Η επιχείρηση τους με έδρα τη Σιγκαπούρη διαχειρίζεται τώρα ένα fund, το DeFiance Capital, το οποίο επενδύει σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, στοιχηματίζοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα «νικήσουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση την επόμενη δεκαετία», σύμφωνα με τον ιστότοπο του ομίλου τους. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την InsurAce, που παρέχει ασφαλιστικές υπηρεσίες και την CDEX, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

 Η στρατηγική τους

«Είμαστε long εδώ και καιρό στα crypto», είπε ο Davies. «Δεν ήμασταν πάντα long στο Ethereum, στην πραγματικότητα ήμασταν short κατά περιόδους. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το Bitcoin αυτή τη στιγμή; Απλώς να έχουμε Ethereum«.

Ο Davies είπε ότι το Ethereum είναι σήμερα η μεγαλύτερη τοποθέτηση της εταιρείας σε crypto. Έχει κερδίσει 245% φέτος σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ, ενώ το Bitcoin αυξήθηκε κατά 29%.

Never before in all my days have I held a greater % of the planet’s $ETH

— Kyle Davies (@kyled116) May 23, 2021

Παρά την αναταραχή που δημιουργήθηκε από τα tweets του Musk, ο Davies επισημαίνει ότι ανησυχεί λιγότερο για την επιρροή του δισεκατομμυριούχου στην αγορά κρυπτογράφησης κάθε μέρα που περνά.

«Αν επρόκειτο να κάνει tweet κάθε μέρα, μέχρι το τέλος του έτους δεν θα είχε αντίκτυπο στις τιμές», εκτίμησε.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι δύο πρώην συμμαθητές που εξελίχθηκαν σε δισεκατομμυριούχους των κρυπτονομισμάτων,