Ο λαβύρινθος των εμβολίων και η ντροπή της αντιπολίτευσης

00:28 8/7/2021 - Πηγή: Mononews

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Είναι πραγματικά ντροπή που τόσοι πολιτικοί διαλέγουν να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια παίζοντας με τις ζωές των πολιτών.

Και με την ευκαιρία, που είναι η εκκλησία; Θα πάρει θέση; Ή είναι στα χέρια σκοταδιστών που πιστεύουν ότι το ψωμάκι και το κρασάκι θα σώσουν τον κόσμο;

Αν η αντιπολίτευση έκανε τον κόπο θα έβλεπε ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα συμβαδίζουν με τα παγκόσμια γεγονότα. Ότι όλες οι κυβερνήσεις όλων των

ιδεολογικών αποχρώσεων αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Ακόμη και οι πρωταθλητές του 1ου και του 2ου κύματος, τώρα βυθίζονται στις τελευταίες θέσεις ως προς την εξάπλωση της πανδημίας.

Είναι επιτέλους η στιγμή να έρθει η επιφώτιση πως αυτός ο κορωνοϊός δεν είναι σαν τους άλλους – κυρίως διότι μεταφέρεται γρήγορα και από τον αέρα. Η πανδημία δεν έχει λήξει – και όπως έχουμε συχνά τονίσει από την στήλη αυτή—δεν θα λήξει σύντομα.

Είναι σαφές ότι μέχρι να βρεθεί ΤΟ εμβόλιο και να εμβολιστεί το 70% του πληθυσμού της γης ή, ακόμη καλύτερα, μέχρι να βρεθεί το χάπι που θα το παίρνουμε σαν ασπιρίνη, ο ιός θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την οικονομία και την κοινωνία.

Είναι, επίσης, εξίσου σαφές ότι λάθη θα γίνονται διότι κανείς δεν είναι τέλειος και παντογνώστης, διότι αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, διότι ο κορωνοϊός είναι δόλιος και πολεμά για την επιβίωση του.

Η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα να προτείνει, δεν έχει μπορέσει να αρθρώσει ούτε μία εποικοδομητική πρόταση, δεν έχει καν ιδέα πώς να είναι μπροστά από τα γεγονότα (pro active). Γι’ αυτήν ισχύει η θυμοσοφία «έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις». Ας σιωπήσει καλύτερα, γιατί εκτίθεται. Η δε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό υγείας που να τυχαίνει της αποδοχής όλων, δεν είναι παρά ένα πυροτέχνημα – απ’ αυτά που λέγονται για γέλια.

Κανείς δεν ξεχνά την διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα και η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων λέει απλά «ευτυχώς που δεν είναι αυτοί στην εξουσία».

Το μέγα θέμα είναι η οικονομία. Επειδή δεν μπορεί να κλείσει – οι ιέρακες του Βορά ήδη συζητούν μέτρα αποπληρωμής χρέους και σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής αδιαφορώντας για την κατάντια του κόσμου και ενδιαφερόμενοι μόνο για την τσέπη τους—η απάντηση είναι ξεκάθαρη: εμβολιασμός ώστε στην χειρότερη περίπτωση  τα συμπτώματα να είναι ήπια και η αρρώστια να ξεπερνιέται σχετικά εύκολα.

Στην κυβέρνηση εναπόκειται τώρα να δείξει αποφασιστικότητα. Κατανοητή  η μέχρι σήμερα δημοκρατική και συνταγματική ευαισθησία, κατανοητός ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θεμέλιο της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων—όπως θεμέλιο της κεντρικής εξουσίας είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας.

Αν σήμερα, στην Ελλάδα όπως και αλλού, μία μειοψηφία εμμένει σε θέση που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και το βιός του συμπολίτη, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα – όποια και να είναι αυτά—και, το κυριότερο, να τα εφαρμόσει με συνέπεια και συνέχεια.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι για τα πανηγύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα