Ο Γιώργος Λιάγκας στον ΣΚΑΪ και στην hard rock gossip ζώνη του μεσημεριού

10:01 4/7/2019 - Πηγή: Mononews

Ο ένας χρόνος απουσίας, η Τρυφίδου, η Γκαγκάκη, η Τσολάκη και ο ΣΚΑΪ της ενημέρωσης

Χειμερινός κολυμβητής, «σκαφάτος», σπορτίβ, με αδυναμία στο σκι στο χιόνι, φυσικά διάσημος, συχνά συγκρουσιακός, κάποτε παρεξηγημένος γιατί «άλλο εννοούσε», καλός στις συνεντεύξεις του, καταξιωμένος στον μικρόκοσμο της τηλεόρασης, με πολλούς τσακωμούς που οδήγησαν στα δικαστήρια ή στον προθάλαμο τους για συναίνεση, ο Γιώργος Λιάγκας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, επιστρέφει στην μικρή οθόνη, σε ζώνη «μεσημεριανούδικη», ήτοι

hard core gossip, αλλά με τους δικούς του όρους!

Μάγκας και Λιάγκας!

Τι να γράψουμε και πόσες φόρες για αυτόν τον δυναμικό, πρώτα «δημοσιογράφο» και μετά «παρουσιαστή», όπως ο ίδιος λέει στο βιογραφικό του, που στις αρχές της καριέρας του, το 1989, κατάφερε να πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον Γιώργο Κοσκωτά, αλλά καθιερώθηκε μέσα από τα, ας τα πούμε, «διαφορετικά» δελτία του Star, για να αποθεωθεί στις πρωινές εκπομπές των πάνελ, όσο και αν ο ίδιος δυσφορούσε με ύφος μπλαζέ, γιατί, προφανώς, ήταν για πιο σπουδαία και όχι για να ακούει ζώδια και συνταγές μαγειρικής.

Καυστικός, έξυπνος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, επένδυσε στη σύγκρουση, στην επιθετική κριτική και στο κουτσομπολιό, λέγοντας με σθένος και παρρησία τη γνώμη του για ανούσια θέματα, ως εξαίσιο ζεύγος για μεγάλη διάρκεια, όχι με τη σύζυγό του -τότε- Φαίη Σκορδά, αλλά με τη Σάσα Σταμάτη, με την οποία συναντιόντουσαν σε ένα τόπο τηλεοπτικού λόγου ειλικρίνειας με αγένεια και «μαγκιά».

Θέμης Γεωργαντάς, Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας και Σάσα Σταμάτη

Με σθένος πάντα και αυτοπεποίθηση, είναι πράγματι απ’ τους λίγους, σε ψυχαγωγία αλλά και ενημέρωση που έχουν ένα πτυχίο και πέρασε και από ένα Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ ξέρει μουσική και πιάνο και έχει διαβάσει και κάποια βιβλία λογοτεχνίας και Ιστορίας, πράγμα επίσης διόλου αυτονόητο στον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Για αυτά του, άλλωστε, τα προσόντα το 2007, είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, και για ελάχιστες ψήφους δεν εκλέχτηκε.

Από τότε όμως, έχει μείνει το ευρηματικό σύνθημα: «αν θέλεις βουλευτή μάγκα, ψήφισε Γιώργο Λιάγκα»!

Γιώργος ΛιάγκαςΣτον ΣΚΑΪ της ενημέρωσης και του Survivor

Δημοσιογράφος, με αφετηρία το ραδιόφωνο, που πέρασε όμως απ’ όλους σχεδόν, τους σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, Star, Mega, ANT1 και σίγουρα απ’ όλα τα είδη, όπως ειδήσεις, τηλεπαιχνίδι, σόου φαντασμαγορικό, μεταμεσονύχτιο, πρωινό της νοικοκυράς, του συνταξιούχου και της λεχώνας, ήρθε η ώρα να κάνει σε ατόφια ώρα gossip, ψυχαγωγία, ήτοι βγαίνει και επίσημα στα μεσημεριανά.

Πού; Μα, στον ΣΚΑΪ, που μετά το πέρασμα του Τούρκου παραγωγού, Ατζούν, ανακάλυψε με όψιμη ζέση το lifestyle.

Στο πλευρό του πληθωρικού παρουσιαστή – δημοσιογράφου βρίσκεται η καλή του φίλη, συνεργάτης του σε ραδιοφωνικές εκπομπές και αρχισυντάκτρια στις πρωινές εκπομπές του που έκανε με την πρώην σύζυγο του, Φαίη Σκορδά, η ικανή και ακούραστη Ελεάννα Τρυφίδου, η οποία αποχώρησε από την αρχισυνταξία του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 για να αναλαμβάνει την αντίστοιχη θέση στο νέο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ.

Γιώργος Λιάγκας και Ελεάννα Τρυφίδου

Ο ΣΚΑΪ, βέβαια, έχει τις εκλογές που τον καίνε τώρα και χτύπησε 40άρες με την συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα και δεν μπορεί τόσο να δώσει αυτήν τη στιγμή τη μεγαλοπρέπεια που αξίζει στην ένταξη του Γιώργου Λιάγκα στις ταξιαρχίες του.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν κάθε επαφή και επαγγελματική κίνηση του σπορτίβ και μοντέρνου παρουσιαστή.

Λέγεται, λοιπόν, πως η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία από στέλεχος δημοσιών σχέσεων βαρύ, έχει λάμψει και μπροστά απ’ τις κάμερες, έχει δεχθεί πρόταση και είναι πιθανό να βρεθεί στο πάνελ της μεσημεριανής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Κατερίνα Γκαγκάκη και Γιώργος Λιάγκας

Την ομάδα παρουσίασης θρυλείται πως θα επανδρώσει και η Ελένη Τσολάκη που αποχώρησε παρουσιάστρια από τον Alpha μετά από 6 χρόνια συμπαρουσίασης στο σταθμό, κυρίως στο πλευρό της Σταματίνας Τσιμτσιλή, όπου και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία χορεύοντας, ενώ έλεγε τον καιρό.

Λέγεται ακόμα πως έγινε πρόταση στον Δημήτρη Παπανώτα, ώστε να αφήσει την εκπομπή της κυρίας Τσιμτσιλή και τον Alpha, για να βρεθεί στους επιτελικούς του Γιώργου Λιάγκα, αλλά ο έμπειρος δημοσιογράφος δεν αφήνει «σιγουράκι» επιτυχίας για κάτι που μόλις αρχίζει.

Δημήτρης Παπανώτας

Η εκπομπή, ύστερα απ’ την προσπάθεια του Γιώργου Λιάγκα να αλλάξει το τοπίο της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης, στον ΑΝΤ1, που τον έθεσε εκτός προγράμματος, πιθανόν να τον οδηγήσει στα σίγουρά του, δηλαδή στα εμπρηστικά σχόλια, στους τσακωμούς και στις πιεστικές συνεντεύξεις.

Γιατί, το δίκιο να μη του το φάμε, στο ατρόμητο gossip, όσο και αν ο ίδιος το έχει απαρνηθεί, κανείς δεν είναι καλύτερος απ’ τον Γιώργο Λιάγκα!

Γιώργος ΛιάγκαςΓιατί σταμάτησε η συνεργασία με τον ΑΝΤ1

Η μεταμεσονύχτια εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, τύπου συνεντεύξεων με καυτό περιεχόμενο άνευ φόβου και πάθους, όπως έκανε πριν και έκανε και φέτος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1, είχαν φέρει το «τηλεοπτικό κολοσσό του Αμαρουσίου» σε δύσκολη θέση, όχι για τα νούμερα, αλλά κυρίως για τη δημόσια κόντρα των δυο συντελεστών του, του Γιώργου και του Γρηγόρη.

Είχε συμβεί και η καταφυγή στα δικαστήρια του Σπύρου Μπιμπίλα -τα βρήκανε μετά!- που ένιωσε να θίγεται από ραδιοφωνική φάρσα του Λιάγκα, αλλά και την αποχώρηση της Χριστίνας Κολέτσα από την εκπομπή του μαχητικού, επιθετικού και γεμάτου αυτοπεποίθηση δημοσιογράφου.

Η εκπομπή του έκανε συμπαθητικά νούμερα τηλεθέασης, αλλά αυτό δεν αρκούσε μιας και ήταν συνεχώς στο στόχαστρο της κριτικής, όπως συνέβη με την εκπομπή – αφιέρωμα στον Νότη Σφακιανάκη, όπου η σίγουρη αντιμετώπιση του παρουσιαστή με ένα πρόσωπο που σηκώνει νούμερα, αλλά πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση με τις απόψεις του, έφεραν ένα τσουνάμι δημοσιευμάτων.

Ο ίδιος, φυσικά, αντιμετώπιζε τα πάντα με την αυταρέσκεια του καλοπληρωμένου παρουσιαστή, όπως θυμόμαστε και από την αξέχαστα, σεμνή δήλωση του, πως «εγώ έχω 28 χρόνια επιτυχημένης καριέρας και γι’ αυτό με πληρώνουν τα αφεντικά μου».

Φυσικά αυτή η φράση ήταν πριν τον ένα χρόνο περισυλλογής μακριά απ’ το τηλεοπτικό τοπίο που αλλάζει δραματικά και την ελληνική δημοσιογραφία που αγωνίζεται να επιβιώσει, ενώ οι μιντιακές καταρρεύσεις θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Γιώργος Λιάγκας και Πέτρος ΚωστόπουλοςΕλαφριά σοβαρότητα στο Φάληρο

Με την αίσθηση της αέναης επανάληψης κειμένων, για τα ίδια πρόσωπα και όμοιες συμπεριφορές, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που ψάχνεται διαρκώς και βυθίζεται σε θολή υγρασία, ελαφρώς ελώδη, ανακύκλωσης ιδεών και σταρ και εμείς έχουμε βρεθεί πολλές φορές να γράφουμε για τον κύριο Λιάγκα.

Και εκείνος φυσικά, με το βήμα της δημοφιλίας του πλειστάκις, μας απάντησε και μας έκανε θέμα gossip των λοιπών ημετέρων του χώρου μας.

Ποιον νοιάζουν όλα αυτά;

Προφανώς τον ίδιο τον κύριο Λιάγκα, αλλά και τον ΣΚΑΪ, που και ο ίδιος μοιάζει να ψάχνει ταυτότητα.

Έχει πράγματι πάψει να είναι αμιγώς δημοσιογραφικός, αλλά η ενημέρωση είναι αυτή που μέχρι σήμερα τον καθιερώνει και τον κάνει να ξεχωρίζει.

Γιώργος Αγγελόπουλος, νικητής Survivor 1

Υστέρα από το πυροτέχνημα του Survivor με τα θρυλικά, την πρώτη του χρονιά, νούμερα τηλεθέασης, έδωσε βήμα σε εκπομπές σχέσεων στα όρια του πορνικού, ντυσίματος και εμφάνισης όπου αποθεώνονταν γυναίκεια στερεότυπα χαμηλότατου ενστίκτου, ταλέντων που ανέβαζαν απλά κασέ σε όσους συμμετείχαν στις επιτροπές και σε πρόσωπα που κάποτε, ούτε στην είσοδο στο Φάληρο δε θα πέρναγαν τον έλεγχο για να ανέβουν στην καφετέρια να χαιρετίσουν απλώς φίλους.

Τώρα, βέβαια, μένει να απολαύσουμε την σίγουρη, κατ’ εμάς, επιτυχία του Γιώργου Λιάγκα, μιας και βρίσκεται τουλάχιστον στη ζώνη στο στοιχείο του, άσχετα από νούμερα τηλεθέασης.

Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει πως αδιαφορεί -δεν το ‘χε πει τόσο κομψά βέβαια- «για τα νούμερα γιατί το όνομα του φιγουράρει στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες».

Όσο για τις lifestyle ή gossip ή όπως θέλετε ας τις βαφτίσουμε εκπομπές, ο ίδιος είχε τονίσει πως αυτές «αν δεν υπήρχαν αυτές οι εκπομπές και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα φαινόταν η διαφορά».

Ω! Μα πράγματι!

Γιώργος Λιάγκας

The post Ο Γιώργος Λιάγκας στον ΣΚΑΪ και στην hard rock gossip ζώνη του μεσημεριού appeared first on mononews.

Keywords
rock, gossip, gossip, γιωργος λιαγκας, ζωνη, λιαγκας, rock, φαιη σκορδα, σασα σταματη, χριστινα κολετσα, ήτοι, star, ζωδια σημερα, ΠΑΣΟΚ, λαρισα, mega, ant1, ειδήσεις, lifestyle, ΑΝΤ1, εκλογες, τσιπρας, alpha, σταρ, αμιγώς, survivor, βιβλια, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, αποχωρηση survivor, εμπολεμη ζωνη, χιονι, ήτοι, ελενη, πολυτεχνειο, βημα, γνωμη, θεμα, κοντρα, μουσικη, ραδιοφωνο, σθενος, σταρ, συνταγες μαγειρικης, το βημα, ωρα, alpha, ant1, mega, star, αδυναμια, αξιζει, αμιγώς, απλα, αυτοπεποιθηση, βγαινει, βρισκεται, γρηγορης, δηλωση, δωσει, δυναμικο, εγινε, ενημερωση, επιτυχια, ζευγος, υγρασια, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, υφος, καμερες, κινηση, κολετσα, μακρια, ομαδα, παντα, οθονη, ονομα, ορια, πιανο, πρωινο, πτυχιο, σιγουρα, σιγουρη, συζητηση, συζυγο, σκορδα, σοου, σπυρου, σχολια, ταυτοτητα, τσουναμι, φαληρο, φυσικα, χρονος, αρναουτογλου, δικιο, ειδη, εκπομπες, lifestyle, μεινει, μοιαζει, μπροστα, survivor, θεματα
Τυχαία Θέματα