Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για χάρη της νέας κολεξιόν τoυ οίκου Gucci

Ένα πολύ ξεχωριστό κόνσεπτ, με ιδιαίτερα στοιχεία, κλήθηκε να υπηρετήσει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος «βγήκε από τα νερά του» για λίγο και ανέλαβε χρέη φωτογράφου, για χάρη του οίκου μόδας Gucci.

Ο οίκος ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα σειρά ρούχων του, για την ανδρική κολεξιόν, με τίτλο Menswear Cruise 2020 και για το σκοπό αυτό επέλεξε μια μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία, αλλά και ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό

χέρι για το «κλικ».

Η φωτογράφιση της κολεξιόν έγινε στα μουσεία του Καπιτωλίου, ένα μοναδικό σύμπλεγμα από μουσεία, που περιλαμβάνουν εκθέματα αρχαιολογικά, αλλά και τέχνης και βρίσκονται στο Λόφο του Καπιτωλίου, στην λεγόμενη «πρωτεύουσα του κόσμου», την Ρώμη.

GucciGucci

Η εν λόγω κίνηση του οίκου, που απέπνεε στο σύνολό της χαρακτήρα rock ‘n’ roll σήμανε και την έναρξη της συνεργασίας του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Αλεσάντρο Μισέλ. Η συνεργασία του οίκου με τον σκηνοθέτη, μάλιστα, πρόκειται να συνεχιστεί και με ένα φωτογραφικό άλμπουμ για την Villa Albani Torlonia, που βρίσκεται στη Ρώμη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλεσάντρο Μισέλ αποφασίζει να επιστρατεύσει για τη δημιουργία ενός lookbook του οίκου, έναν σκηνοθέτη. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Harmony Korine, για τη συλλογή Gucci Pre-Fall 2019.GucciGucci

Στο παρόν, λοιπόν, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η νέα επιλογή της Gucci, ως προς την απεικόνιση της ανδρικής συλλογής του πολυτελούς ιταλικού οίκου.

Υπεύθυνος για την ταινία του 2019 με την καλύτερη φωτογραφία, του «The Favorite» και επίσης δημιουργός της πολύ επιτυχημένης ταινίας «The Lobster», που κέρδισε και το Best Original Screenplay, το όραμά του έρχεται τώρα να εφαρμοστεί στην εκστρατεία για τα ανδρικά ρούχα και για άλλη μια φορά τα κομμάτια αυτής της σεζόν παρατίθενται στην αρχαία ιταλική αρχιτεκτονική.

GucciΤοποθετημένα στα ιστορικά μουσεία Capitoline της Ρώμης, τα μοντέλα απεικονίζονται να πηδούν και να περνούν μέσα από τις αίθουσες της Αναγέννησης, να φορούν βελούδινα αξεσουάρ, φούτερ με απεικονίσεις του Μίκυ Μάους και έχοντας σαν στοιχείο ντεκόρ μια θήκη κιθαρών rock’n’roll σχεδιασμένη από τον οίκο.

GucciGucciGucciGucciGucciGucciGucci

The post Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για χάρη της νέας κολεξιόν τoυ οίκου Gucci appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα