Ο ετοιμόλογος J. Karas του ΟΠΑΠ, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς και το μεγάλο κόλπο, ο χρησμός για την νέα διοίκηση του Χρηματιστήριου και ποιους θα θάψει ο Ιβάν

Στο Χρηματιστήριο ύπνος βαθύς, στις τράπεζες πυρετός

Ενώ όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην χρηματιστηριακή μας αγορά που κοιμάται ύπνο βαθύ, στα Corporate τμήματα των τραπεζών επικρατεί πυρετός. Δεκάδες εισηγμένες εταιρείες σχεδιάζουν νέες εκδόσεις ομολόγων, νέες αυξήσεις κεφαλαίου και πωλήσεις μετοχικών πακέτων.

Ακόμη και ο… Αγροτικός Οίκος Σπύρου αναστήθηκε και αναζητεί κεφάλαια.

Ακόμη και η Μηχανική

διεκδικεί το δικό της μερίδιο από τον ωκεανό του φθηνού χρήματος, για να επιστρέψει στο παιχνίδι των κατασκευών, με αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι οι τραπεζίτες προτιμούν να βλέπουν τους αποταμιευτές να τοποθετούνται σε ομολογιακές εκδόσεις και δομημένες αυξήσεις κεφαλαίου, παρά να επενδύουν στις μετοχές.

Βέβαια αυτό τους βολεύει γιατί λαμβάνουν και προμήθειες.

Οι συμβουλές των τραπεζών προς τους πελάτες που διαθέτουν κάποια κεφάλαια προς επένδυση είναι να «ξεκινήσουν με μικρά και ασφαλή βήματα» προτού επεκταθούν σε άλλες επενδυτικές κινήσεις….

O Xρησμός του Αγίου Πατρός για το μέλλον του Χρηματιστηρίου

Την ώρα της προσευχής, προσέγγισα διακριτικά τον Άγιο Ηγούμενο της Μονής και τον ρώτησα όσο πιο χαμηλόφωνα μπορούσα:

-«Τι θα γίνει με τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου, άγιε πατέρα;»

-«Κάνε τέκνον μου υπομονή… Λίγη ακόμη υπομονή και θα δεις» μου απάντησε ο ιερωμένος που με κοίταξε βλοσυρά.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Η ρωσική παροιμία του Ιβάν

Δύο ολόκληρες ώρες είχε όρθια τα στελέχη του, ο Ιβάν Σαββίδης σε μια τηλεδιάσκεψη διαρκείας με την οποία έστειλε ένα σαφές μήνυμα: «Είμαι υγιέστατος, έχω λεφτά για νέες επενδύσεις αλλά πρώτα θέλω να φτιάξω μια ισχυρή διοικητική ομάδα την οποία θα εμπιστευτώ».

Από το Porto Carras -όπως ο ίδιος δήλωσε- ο κ. Σαββίδης εξήγησε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τον ΠΑΟΚ έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και δεν θέλει να πουλήσει το κανάλι OPEN (χωρίς να επαναλάβει τα περί οποιουδήποτε τιμήματος).

Αποκάλυψε ότι ναι συζητούσε με την ΝΟVA αλλά στην προηγούμενη περίοδο όταν ήθελε να την αγοράσει.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα του επιχειρηματία είναι να χτίσει μια ισχυρή διοικητική ομάδα στην οποία θα εμπιστευτεί τα επόμενα σημαντικά κεφάλαια που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Για τις έντονες φήμες αναφορικά με την υγεία του, ο Ιβάν Σαββίδης αφού αποκάλυψε ότι έχει δοκιμάσει 3 διαφορετικά εμβόλια -τα οποία ωστόσο δεν έφεραν στον οργανισμό του τον απαραίτητο αριθμό αντισωμάτων- έκανε και μια χαρακτηριστική δήλωση:

«Όσοι διαδίδουν φήμες για την υγεία μου, να γνωρίζουν ότι ανησυχώ μήπως …κρυολογήσω…στην κηδεία τους…».

Για όσους δεν γνωρίζουν το γνωμικό αυτό σας ενημερώνω ότι πρόκειται για μια ρωσική παροιμία.

Επίσης αναφέρθηκε σε ένα νέο στέλεχος στον Νίκο Αργυρό που θα αναλάβει πρόεδρος.

Να σας πω, δεν το ήξερα το όνομα αλλά ψάχνοντας στο LinkedIn βρήκα έναν Νίκο Αργυρό που εργάζεται στην INTRACOM Defense Electronics S.A.

Με ποιον καναλάρχη μιλά ο Νίκος Σταθόπουλος

Αν αληθεύουν όσα δήλωσε χθες ο Ιβάν Σαββίδης, τότε ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners (που το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέβηκε Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ) μιλά μ’ έναν άλλο καναλάρχη για το ενδεχόμενο πώλησης ενός μη συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού.

Στην εξομολόγηση έμαθα ότι πρόκειται για ιστορικό όνομα του ραδιοτηλεοπτικού σκηνικού…

Η αγορά πάντως… ψάχνεται για να μάθει την επόμενη κίνηση του Νίκου Σταθόπουλου στην ελεύθερη τηλεόραση και την διαφημιστική της πίτα….

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς  και το the bank job 

Το «The Bank Job» η αλλιώς «το μεγάλο κόλπο» είναι μια ταινία θρίλερ της δεκαετίας του 2008 σε σκηνοθεσία του Roger Donaldson, που γράφτηκε από τους Dick Clement και Ian La Frenais, και πρωταγωνιστεί ο Jason Statham.  Την ταινία σίγουρα την έχετε δει.

Το Μεγάλο κόλπο όμως προσπάθησε να στήσει και το 2021 σε μια άλλη χώρα την Ελλάδα ένας επιχειρηματίας ο Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Πρόκειται για μια υπόθεση με μπόλικο παρασκήνιο.

Επί 24 μήνες από τότε που η ΝΔ  ανέλαβε την εξουσία, ο επιχειρηματίας Κρίστιαν Χατζημηνάς (μέτοχος στις εταιρείες Theon Sensors και ISI) προσπαθούσε να βρει επαφές και στην νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού προηγουμένως είχε άριστες σχέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά με τον Πάνο Καμμένο

Και τα κατάφερε.

Λέγεται ότι ο γνωστός έμπορος οπλών, άρχισε να συζητά  με άνθρωπο του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Έτσι ετοίμασε μεθοδικά το μεγάλο κόλπο. Και όταν ήλθε η ώρα χτύπησε.

Όμως το χτύπημα βρήκε τοίχο…

Χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (που ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00) επρόκειτο να ψηφιστεί η τροπολογία που είχε οδηγηθεί παλαιοτέρα στον κάλαθο των άχρηστων, όταν την έφερε ο τότε υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  μετά την αντίδραση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Πάνος Καμένος και Χατζημηνάς ήταν προσωπικοί φίλοι και ο Κρίστιαν μέγας ψηφοφόρος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πρόκειται για υπόθεση αντισταθμιστικών  ωφελημάτων, που θα γέμιζαν με εκατομμύρια τα ταμεία της επιχείρησης του Χατζημηνά. 

Όμως μόλις ενημερώθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το περιεχόμενο της τροπολογίας, φρόντισε να δώσει εντολή να αποσυρθεί αμέσως.

Κρίστιαν Χατζημηνάς, επιχειρηματίας THEON SENSORS

Πού και με ποιους θα φάει απόψε ο Πρόεδρος της Κύπρου;

Στο Θησείο έχει προγραμματίσει να φάει απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που έρχεται στην Αθήνα, για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής EUMED, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου και κατόπιν να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και τη συνάντηση με τον ΓΓ του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει να φάει …παϊδάκια και στην παρέα του θα είναι τα μέλη της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Μου λένε ότι θα τον συνοδεύσει και ο Υπουργός Γεωργίας Σπήλιος Λιβανός.

Τα σχέδια του ΟΠΑΠ είναι ψηφιακά

Πολύ καλή εντύπωση έκανε χθες στους αναλυτές, ο CEO της ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,30% 13,32#ifrm166{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig166:hover + #ifrm166,#ifrm166:hover,#trig166:active + #ifrm166,#ifrm166:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Jan Karas κατά την ενημέρωση της διοίκησης του ΟΠΑΠ.

Ετοιμόλογος, δυναμικός, ενημερωμένος και γνώστης των εξελίξεων απαντούσε γρήγορα και με σαφήνεια.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ πιστεύει ότι μέσα σ’ ένα χρόνο τα έσοδα από το online gaming στην Ελλάδα θα διπλασιαστούν και θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.

Γι’ αυτό θα ρίξει στην online αγορά και το ΛΟΤΤΟ αλλά και το ΚΙΝΟ μαζί με άλλα καινούργια παιχνίδια τα οποία θα παίζονται μέσα στα Πρακτορεία αλλά θα είναι on line…

Για το ελάχιστο μέρισμα του 1€ ανά μετοχή, τα διαβάσατε πρώτοι στο mononews.gr.

Κρατήστε ωστόσο το «ελάχιστο» γιατί οι μοναχοί του Αγίου Όρους πιστεύουν ότι του χρόνου το μέρισμα του ΟΠΑΠ θα είναι 1,3€/μετοχή.

Σήμερα η μετοχή παίζει στα 13€ περίπου, η αριθμητική για την μερισματική απόδοση είναι εύκολη….

Γιατί πετούν τα… mezzanines…

Ήταν εντυπωσιακή η χρηματιστηριακή παρουσία χθες των δύο τίτλων Mezz, του Cairo της Eurobank και του Phoenix Vega της Πειραιώς.

Ο τίτλος της Phoenix Vega έκλεισε με σούπερ κέρδη 20%.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι μεγάλη θέση στην εταιρεία  έχει ο μέτοχος της Πειραιώς, Τέλης Μυστακίδης.

Αμφότερες οι εταιρείες διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια» των μητρικών τους εταιρειών και κάποιος κάτι τους έχει ψιθυρίσει ότι μπορεί να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις που θα διευκολύνουν τη δουλειά τους.

Το Phoenix Vega της Τρ. Πειραιώς είναι μικρότερο σε μέγεθος και άρα πιο ευέλικτο και δικαιολογεί ίσως ενθουσιώδεις αποτιμήσεις.

Το Cairo της Eurobank είναι διαχειρίζεται διπλάσιου μεγέθους κόκκινα δάνεια και ανοίγματα επομένως ο χρηματιστηριακός ενθουσιασμός υπάρχει αλλά είναι πιο περιορισμένος.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που αγόραζαν χθες αυτούς του τίτλους κάτι πρέπει να ξέρουν, γιατί ο ενθουσιασμός τους ήταν κόντρα στην υπόλοιπη αγορά…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
οπαπ, νέα, ιβαν, διοικηση, jason statham, νίκος αναστασιάδης, σπηλιος λιβανος, τραπεζες, porto, ΠΑΟΚ, ελλαδα, κηδεία, linkedin, intracom, θεσσαλονικη, ΔΕΘ, job, jason, καμμενος, βουλη, νεα δημοκρατια, αθηνα, ceo, online, λοττο, κινο, eurobank, phoenix, vega, εταιρεία, προσφορες, υφίσταται, κινηση στους δρομους, χρηματιστηριο, αλλαγη ωρας, κυπρος, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, γνωμικο, μιλα, λιβανος, ιβαν σαββιδης, δανεια, δουλεια, θησειο, θριλερ, κινο, κοντρα, λοττο, παιχνιδια, πειραιως, τηλεοραση, υγεια, φημες, ωρα, ceo, eurobank, linkedin, αγορα, αυξηση, βραδυ, γεγονος, γινει, δηλωση, δωσει, ευρω, υπαρχει, εμβολια, ενημερωση, ενθουσιασμος, εξομολογηση, επενδυσεις, ερχεται, εταιρεία, ευθυνη, κηδεία, υπνο, υπομονη, υποθεση, υφίσταται, υπνος, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, κινηση, λεφτα, λογια, μηνες, νεα υορκη, νικο, ομαδα, οικος, ονομα, πυρετος, πωλησεις, σαββιδης, σιγουρα, συντομα, σκηνοθεσια, σπυρου, σουπερ, σχεδια, τιτλος, ωρες, φιλοι, phoenix, χωρα, intracom, index, jason, jason statham, κυριακου, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, porto, πωληση, online, θελω να, vega
Τυχαία Θέματα
Caras, ΟΠΑΠ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, Χρηματιστήριου, Ιβάν,Caras, opap, kristian chatziminas, chrimatistiriou, ivan