Ο εκδότης που νομίζει ότι τον παρακολουθούν, οι νέες δουλειές του mr JP Morgan, το μήνυμα Χαντζηνικολάου και τι διαβάζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης

O fun της κλιματικής κρίσης

Όσοι συνομιλούν με τον διευθυντή  του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού,  Γρηγόρη Δημητριάδη θα ξέρουν ότι είναι fun των δημοσιογραφικών θεμάτων που ασχολούνται με την κλιματική κρίση. Ο Γρηγόρης εκτός από οικονομικά θέματα διαβάζει στα διεθνή και ελληνικά media οτιδήποτε έχει να κάνει με το Green.  Άλλο επίπεδο…

Σαρώνει τις δουλειές ο mr JP Morgan

Την

μία δουλειά μετά την άλλη παίρνει η JP Morgan στην ελληνική αγορά.

Η δυναμική που αναπτύσσει τους τελευταίους μήνες είναι εμφανής και όπως φαίνεται ο αρμόδιος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για την Ελλάδα Στέλιος Παπαδόπουλος είναι αρκετά δραστήριος και ικανός dealmaker.

Πλην των συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η τράπεζα σε αναδοχές αλλά και σε πλάνα αναδιάρθρωσης μεγάλων εταιρειών δηλώνει, πλέον, δυνατό «παρών» και τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έτσι, πήρε την δουλειά της πρώτης «μικρής» τιτλοποίησης 300 εκατ ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών στην οποία θα προχωρήσει η ΔΕΗ ΔΕΗ 2,50% 3,69#ifrm63{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig63:hover + #ifrm63,#ifrm63:hover,#trig63:active + #ifrm63,#ifrm63:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} , «τρέχει» τις δύο τιτλοποιήσεις της τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,18% 1,71#ifrm175{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig175:hover + #ifrm175,#ifrm175:hover,#trig175:active + #ifrm175,#ifrm175:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} συνολικού ύψους 7 δις ευρώ (2 δις ευρώ στεγαστικά του πακέτου Phoenix και 5 δις ευρώ του πακέτου Vega).

Με τούτα και με εκείνα θα πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένοι οι προϊστάμενοί του στο Λονδίνο.

Ο Χαντζηνικολάου το είπε, οι υπουργοί το άκουσαν;

Η στήλη σας έχει ενημερώσει για τα… τζατζαρίσματα μεταξύ των τραπεζών και κορυφαίων κυβερνητικών με αιχμή τις δανειοδοτήσεις. Στο θέμα προσπάθησε να βάλει τέλος και ο θεσμικός παράγων του τραπεζικού συστήματος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου και μάλιστα στην Βουλή.

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα είπε ότι «οι τράπεζες θα στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις και όχι όσες είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα»…

Όπως καταλαβαίνετε κάποιοι κανόνες δεν προσπερνιούνται με ένα τηλεφώνημα των υπουργών όπως γίνονταν το πάλαι ποτέ, την εποχή των θαλασσοδανείων…

Δωμάτιο καραντίνας: το σπιτάκι του σκύλου

Με μια διάθεση χιούμορ η στήλη όταν διάβασε την εγκύκλιο για το πως θα λειτουργήσουν τα δωμάτια καραντίνας στα τουριστικά καταλύματα σκέφθηκε αμέσως ότι όσοι νοσήσουν από τον covid-19 θα βρεθούν αυτόματα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο σπιτάκι του σκύλου…

Λοιπόν, σύμφωνα με τους κανόνες το δωμάτιο καραντίνας – μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε το δωμάτιο πανικού – θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από το κτήριο του ξενοδοχείου αλλά στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο. Θα ζήσουμε κορυφαίες στιγμές!

Η αμήχανη στιγμή του κ. Σόλτς

Οι Γερμανοί απεχθάνονται, τουλάχιστον έτσι έχουν πορευθεί μέχρι τώρα, την έλλειψη ελέγχου και τάξης. Μόνο που ακόμη και σε αυτούς υπάρχουν «μαύρα πρόβατα»…

Ένα τέτοιο όπως αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα είναι η εταιρεία πληρωμών Wirecard. Και όταν ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο αρμόδιος για τις εποπτικές αρχές υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς με έκδηλη αμηχανία αλλά και με μια διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους απάντησε: «Ήταν μια αστοχία των εποπτικών αρχών».

Το σκάνδαλο σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα έχει πολύ βάθος και το πλήγμα θα είναι μεγάλο για ορισμένες γερμανικές τράπεζες. Βέβαια, οι αναλυτές μέχρι και πρόσφατα συνέστηναν στους επενδυτές να αγοράζουν την μετοχή της εταιρείας.

Όσο για την Ernst&Young θα πρέπει να πάρει γρήγορα θέση διότι δεν γίνεται να ξεφεύγουν τόσο σοβαρές και επιζήμιες για τους επενδυτές «παραλήψεις».

Η Eurobank στο ραντάρ των ξένων επενδυτών

Μετά την ολοκλήρωση του deal με την doValue η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 0,43#ifrm101{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig101:hover + #ifrm101,#ifrm101:hover,#trig101:active + #ifrm101,#ifrm101:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} πρωταγωνιστεί στα θετικά σχόλια των αναλυτών, τα οποία δίνουν τον τόνο στους επενδυτές.

Στην έκθεση της Citi για τις ελληνικές τράπεζες οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκφράζουν την προτίμησή τους για την μετοχή της Eurobank.

Βέβαια, στην ίδια έκθεση κατεβάζουν τις τιμές-στόχους ωστόσο εκτιμούν ελκυστικές τις αποτιμήσεις.

Ο χρησμός Ένρια

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο επόπτης των τραπεζών – και των ελληνικών – τόνισε ότι η κρίση του κορονοϊού θα φέρει συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών.

Τέτοια διαβάζουν στην Αθήνα και αρχίζει αμέσως η φημολογία… με τα ζεύγη που θα μπορούσαν δυνητικά να συζευχθούν…

Lamda: Κίνηση τόνωσης

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της Lamda ΛΑΜΔΑ -0,96% 6,16#ifrm130{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig130:hover + #ifrm130,#ifrm130:hover,#trig130:active + #ifrm130,#ifrm130:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} αποφάσισε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από 270 εκατ ευρώ έως 320 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση του ταμείου είναι ζητούμενο για την εταιρεία και όπως σας έχει ενημερώσει η στήλη η εταιρεία χρειάζεται επιπλέον καύσιμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας θα μάθουμε σήμερα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Όπως σας ενημέρωσε προ διημέρου η στήλη ο Οδυσσέας Αθανασίου θα κληθεί να περιγράψει τα επόμενα βήματα. Πλην της Lamda, γενική συνέλευση μετόχων έχουν σήμερα τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ.

O στεναχωρημένος εκδότης

Είναι πέριξ των 50-55. Είναι εκδότης και καλός δημοσιογράφος.  Αλλά το τελευταίο διάστημα έχει παρανοήσει.

Μόλις δει ηχογραφημένη συνομιλία την διαβάζει γράμμα – γράμμα μήπως και δει το όνομα του.

Τις τελευταίες ημέρες ξεψάχνισε τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ με τον τέως Αττικάρχη Χρήστο Παπαζαφείρη και την κυρία Τζούλη Καμένου όπως επίσης και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά.

Ήθελε να «δει» εάν αναφέρεται το όνομα του.  Όταν δεν το είδε, στεναχωρήθηκε. Τόσο πολύ που παραλίγο να βάλει τα κλάματα. Για αυτό τον λόγο μετά που την διάβασε λέγεται, ότι άκουσε ολόκληρη την συνομιλία των Μιωνή και Παππά…

Σκέφτηκε “μα καλά δεν με υπολογίζουν; Δεν με παίζουν τα μεγάλα παιδιά; ”

Νομίζει ότι τον  παρακολουθούν, ότι τον καταγράφουν, ότι τον κουβεντιάζουν  και όλοι ασχολούνται με αυτόν.

Φυσικά όλα αυτά είναι μέσα στο “μέγιστο” μυαλό του. Μόνο ο ίδιος τα σκέφτεται. Του αρέσει αν και δεν το δείχνει να είναι στο επίκεντρο.

Κάθεται στο γραφείο του και σκέφτεται μόνος του «ποιος με παρακολουθεί τώρα, μήπως να αλλάξω αριθμό κινητού, ποιος θέλει το κακό μου κλπ. κλπ. Του αρέσει. Τρελαίνεται.

Σε λίγο θα κάνει τις συσκέψεις με τους δημοσιογράφους του, σε άλλο κτήριο από αυτό που είναι. Γιατί μπορεί και να θεωρεί ότι έχουν καλωδιώσει και τους τοίχους.

Αφήστε που έχει αρχίσει να υποπτεύεται και τους δημοσιογράφους που έχει.  Να δείτε που θα κάνει αλλαγές στο ανώτατο δημοσιογραφικό  staff.  Δύσκολες εποχές για εκδότες και περίεργες συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα