Ο διπλωματούχος κύριος Τσίπρας, τα πρόστιμα και το κουτόχορτο

Να φυσά τ΄αγέρι κι ο αέρας να σου ανεμίζει τα μαλλιά. Οι γλάροι να κάνουν κύκλους στον ουρανό σκιάζοντας με τις φτερούγες τους τον ήλιο. Κι η αλμύρα της θάλασσας να βρέχει τα χείλη… 

 Αυτή είναι η ρομαντική πλευρά. Γιατί υπάρχει κι άλλη, η πιο πεζή: Ν΄ανεβαίνεις στο φουσκωτό σου ή όποιο άλλο πλεούμενο τέλος πάντων έχουν επιτρέψει τα έσοδά σου ν΄αποκτήσεις, και ν΄ανοίγεσαι σε νησιά και ξερονήσια. Μ΄ένα ψαροντούφεκο ξεχνιέμαι, να λες, και να καμακώνεις λυθρίνια και τσιπούρες στο βυθό, άντε και κανένα χταπόδι στα βράχια. Και μετά τις βουτιές, όλα στα κάρβουνα φυσικά, με την παρέα. 

Γι΄

αυτή τη δεύτερη βερσιόν τον κόβω τον κ. Τσίπρα, μας το έχει αποδείξει άλλωστε ο άνθρωπος κάνοντας τις βόλτες του στις θάλασσες το καλοκαίρι με τα σκαφάκια φίλων _μεταξύ αυτών και ο Καμμένος όπως καλά θυμάμαι_ και επιδιδόμενος στο αγαπημένο του ψαροντούφεκο. Ουδέν το μεμπτόν. Αυτό έλειπε.

Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, δίπλωμα δεν απαιτείται για το ψαροντούφεκο, εν αντιθέσει βέβαια με τον χειρισμό σκάφους, μια δεξιότητα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε ότι έπρεπε να αποκτήσει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν λοιπόν, ο κ. Τσίπρας  είναι πλέον διπλωματούχος ταχύπλοου με εκδούσα αρχή το Λιμεναρχείο του Λαυρίου -όχι δεν είναι σύμπτωση που στην Λαυρεωτική βρίσκεται η εξοχική του κατοικία- και θα μπορεί, από τούδε και στο εξής, καιρού επιτρέποντος να πετάγεται για ψάρεμα ως την Μακρόνησο, φερ’ ειπείν.

Κι ας είναι το βεβαρυμμένο με πικρές μνήμες για την Αριστερά, νησί.  Δεν το αναφέρω όμως τυχαία, διότι ως γνωστόν ο ίδιος έχει κάνει συχνά στο παρελθόν τις ψαροβουτιές του στην περιοχή. Οπότε λοιπόν, σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε και το ιδιόκτητο σκαφάκι, διότι τι να το κάνεις το δίπλωμα κυβερνήτη, όταν δεν έχεις τι να κυβερνήσεις. 

 Υπάρχει όμως, ένα ερώτημα: Για να κυβερνήσεις ένα πλεούμενο χρειάζεται δίπλωμα. Για να κυβερνήσεις μια χώρα, τι δίπλωμα απαιτείται; Δύσκολη η απάντηση, πόσο μάλλον, που στην πρώτη περίπτωση σε κρίνουν τα ψάρια ενώ στη δεύτερη οι άνθρωποι. 

Εν προκειμένω  όμως, οι άνθρωποι  -πολίτες- αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική του ψαροντουφεκά Τσίπρα, που θηρεύει ψηφοφόρους σε θολά νερά. Άρα δεν ξέρει, τι πιάνει και …αν πιάνει.

«Τα πάντα αγοράζονται», σχολίαζε υποτιμητικά το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση έδινε ένα freedom pass της τάξης των 150 ευρώ για τους νέους, προκειμένου να εμβολιαστούν, κατηγορώντας μάλιστα τον Μητσοτάκη, ότι δι΄ αυτού του τρόπου εξευτελίζει τη νέα γενιά. Δεν ξέρω πόσους έπεισε, άποψή του στο κάτω κάτω, αρκεί να ήταν …σταθερή.

Διότι «Αντί να βάζεις πρόστιμα να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς, που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση», λέει τώρα, προκαλώντας μία ζάλη στο ακροατήριο… 

 Πώς να τον παρακολουθήσει κανείς, όταν «ξεχνάει» ακόμη κι ό,τι έχει πει ο ίδιος, διαστρεβλώνοντας με εξωφρενική άνεση τα πράγματα. Και πώς να αποδεχθεί την άκριτη και υστερόβουλη από μέρους του υιοθέτηση «καταγγελιών» για vip ΜΕΘ, όταν ακόμη κι οι δικοί του άνθρωποι -βλέπε Φίλης και Ξανθός – αρνούνται να τον ακολουθήσουν σ΄αυτόν τον κατήφορο, όπου η πανδημία, οι ζωές των ανθρώπων και οι θάνατοι χρησιμοποιούνται απλώς και μόνον ως εργαλείο αντιπολίτευσης.

Πόσο πιο χαμηλά πια;

Έχω περιέργεια, για πόσο καιρό ακόμη θα μπορεί ο κ. Τσίπρας να ταΐζει κουτόχορτο τους οπαδούς του. Πιστεύω, πως ακόμη και οι πιο πιστοί, στο τέλος θα ξυπνήσουν. Όσο οδυνηρή κι αν είναι η αφύπνιση… Γι΄αυτό νομίζω, ότι καλά έκανε κι έβγαλε το δίπλωμα. Τι θα κάνει στις ελεύθερες ώρες του, όταν η ιστορία τον προσπεράσει και τον πετάξει εκτός; 

Διαβάστε ακόμη:

Οι νόμοι και οι κανονισμοί δεν ζούνε αιώνια, δεν υπάρχει απορριμματοφόρο για να τους μαζέψειΙσχυρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα – Πού θα «χτυπήσει»
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα