Ο Διονύσης Σαββόπουλος ξαναχτυπά στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής… ασφαλώς.

11:53 1/9/2020 - Πηγή: Mononews

Η παράσταση Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ του Διονύση Σαββόπουλου μεταφέρεται φέτος στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ως Garden Edition, έκδοση του κήπου.

Με αφορμή την επέτειο πενήντα χρόνων από το ιστορικό φεστιβάλ Γουντστοκ, ο Διονύσης Σαββόπουλος έστησε πέρσι την ομώνυμη παράσταση ως φόρο τιμής σε εκείνο το μακρινό πλην όμως αλησμόνητο καλοκαίρι της αγάπης.

Στην παράσταση συναρμόζει ορισμένα από τα πιο εμβληματικά

τραγούδια του φεστιβάλ με μερικά από τα δικά του -τραγούδια που εκφράζουν την πνοή της νέας γενιάς από τότε που δημιουργήθηκαν έως σήμερα. Τις διασκευές, αγγλόφωνες και ελληνικές, ζωντανεύουν φέτος τρεις νέοι ερμηνευτές (τους οποίους ξέρει να διαλέγει και να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο ο Σαββόπουλος): Η Αλεξάνδρα Σιεττή, η Κλαυδία Παπαδοπούλου και ο Σάκης Ντοβόλης.

Ανακατεύοντας εμβληματικά τραγούδια του Γουντστοκ με δικά του που προέρχονται από την δύναμη εκείνης της εποχής ροκάρει για τους παλιούς του φίλους με τους νέους του συνεργάτες.

Πλαισιώνεται ξανά από το ιστορικό δίδυμο του ΠΥΡΗΝΑ Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια, που δίνουν επιπλέον σπινθήρα σε κάθε κομμάτι με την δεξιοτεχνία τους.

Κι όπως πάντα, η πρόζα, τα ανέκδοτα, η ευθυκρισία, το χιούμορ και το αφηγηματικό χάρισμα του μεγάλου τραγουδοποιού πρόκειται να προσδώσουν ένα άλλο χρώμα, μία ξεχωριστή σαγήνη στον κήπο του Μεγάρου.

Στη  φυσική του διάσταση, ο κήπος διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που προαπαιτούνται. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσουμε στη καρδιά της πόλης τα τραγούδια που σφράγισαν την ορμή μιας γενιάς στην δική της «έφοδο για τον ουρανό στον ουρανό». Μην το χάσετε!

Πληροφορίες:

Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ – Garden edition

Μέγαρο Μουσικής, 1η Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σαββόπουλος
Σταύρος Λάντσιας πιάνο-τύμπανα
Γιώτης Κιουρτζόγλου μπάσο
Σάκης Ντοβόλης κιθάρα- τραγούδι
Αλεξάνδρα Σιετή τραγούδι
Κλαυδία Παπαδόπουλου τραγούδι

Συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής & Well art live – Ελένη Καλέση

Ηχολήπτης Γιάννης Τούντας, Θράσος Αμπατζής
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλης, εκτέλεση: Φίλιππος Τρέπας

Keywords
Τυχαία Θέματα