Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση

Ποινή φυλάκισης 23 ετών επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

O 67χρονος πρώην κινηματογραφικός παραγωγός κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας γυναίκας και την έντονη παρενόχληση που άσκησε σε μια άλλη για στοματικό έρωτα. Η τελευταία περίπτωση αφορά στη βοηθό του Μίριαμ Χάλεϊ.

Σε περίπτωση που συνδυάζονταν οι ποινές των δύο αδικημάτων, η ποινή φυλάκισης θα ήταν, στον μεγαλύτερο βαθμό, για τον Γουάινσταϊν στα 29 χρόνια.

Τουλάχιστον 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον πρώην

παντοδύναμο άνδρα του κινηματογράφου.

Όπως αποδεικνύεται, από τις γυναίκες που κατέθεσαν, ο Γουάινσταϊν εκμεταλλευόταν το όνειρο για καριέρα στην ηθοποιία και με υποσχέσεις επιχειρούσε βιαίως να δελεάσει νεαρές να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις.

Η καταδίκη του θεωρείται μια μεγάλη νίκη για το κίνημα #MeToo.

Τα μηνύματα διάσημων μετά τη δικαστική απόφαση:

Σε μια πρώτη αντίδραση, το κίνημα Times Up, σχολίασε ότι η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν συνιστά «μια νέα εποχή για τη δικαιοσύνη». «Η ετυμηγορία των ενόρκων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο για την πρόοδο που έχει επιτευθεί από τότε που οι γυναίκες οι οποίες έσπασαν τη σιωπή τους για τον Γουάινστιν προκάλεσαν ένα ασταμάτητο κίνημα», τόνισε.

Thank you Mimi Haleyi, Jessica Mann, Annabella Sciorra, Dawn Dunning, Tarale Wulff, and Lauren Young.

Thank you to all the #silencebreakers.

The social change you've catalyzed is just beginning. We’re committed to continuing the fight.

Our statement: https://t.co/LI7uDIyqfj

— TIME'S UP (@TIMESUPNOW) March 11, 2020

Η ηθοποιός Ροζάνα Αρκέτ, η οποία υποστηρίζει ότι αντιστάθηκε στις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινσταϊν, εξέφρασε μέσω του Twitter την ευγνωμοσύνη της στις «θαρραλέες γυναίκες που κατέθεσαν και στους ενόρκους» που κατάφεραν να δουν την αλήθεια μέσα από «τη βρόμικη τακτική της υπεράσπισης». «Θα αλλάξουμε τους νόμους στο μέλλον ώστε τα θύματα βιασμού να ακούγονται και να μην δυσφημούνται ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ανθρώπους να καταγγέλλουν τον βιασμό τους», πρόσθεσε.

Gratitude to all the silence breakers especially Rose and all survivors of weinstein to the brave women who testified and to the incredible investigative reporting of Ronan farrow who uncovered the sabotage and spying and to david Remnick thank you Rich McKuen and ny times.

— Rosanna Arquette (@RoArquette) March 11, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα