Ο ανύπαρκτος κ. υφυπουργός, οι δικαστικές υποθέσεις της ΕΤΕ, το πιτσικάρισμα της Πλαίσιο και ο γάμος του τραπεζίτη

Ήρθε η ώρα της ΑΜΚ για την Optima Bank

Το δίκτυο της τράπεζας Optima, που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, επεκτείνεται με δυναμικό τρόπο όπως εξάλλου είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο δραστήριος Τζίγγερ κάνει επαφές εδώ και καιρό με επενδυτές – επιχειρηματίες – για να μπουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οπότε, σύντομα όπως πληροφορούμαι

θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα. Λίγη, υπομονή… Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τράπεζα όλο και κερδίζει έδαφος στο πελατειακό κοινό.

Ο ανύπαρκτος υφυπουργός Οικονομικών

Ούτε καλημέρα, μου λένε, δεν ανταλλάσσουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός του, αρμόδιος για τα θέματα φορολογίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Οι κακές (ίσως και παρεξηγημένες, διότι λένε την αλήθεια) γλώσσες λένε ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων για τα πεπραγμένα έως σήμερα του Βεσυρόπουλου. Όπως καταλάβατε, έρχονται αλλαγές στο τρίγωνο Νίκης, Καραγιώργη Σερβίας και Πανεπιστημίου (Γενικό Λογιστήριο).

ΕΤΕ Ι: Με το βλέμμα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πώς και πώς περιμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την τακτοποίηση μέσω σχετικής νομοθετικής διάταξης του μεγάλου πονοκεφάλου που δεν είναι άλλο από το ΛΕΠΕΤΕ.

Πληροφορούμαι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την σχετική ρύθμιση – βάσει της οποίας η τράπεζα θα δίνει 40 εκατ. ευρώ το χρόνο στο Ταμείο για την επόμενη 5ετία – και κατά πάσα πιθανότητα θα την δούμε να μπαίνει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα αναμένεται να εισαχθεί στην Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες.

ΕΤΕ ΙΙ: Σκαλίζοντας «παλαιές» δικαστικές υποθέσεις

Για την ιστορία η στήλη ανέτρεξε στο παρελθόν προκειμένου να εντοπίσει ποιες είναι αυτές οι δικαστικές υποθέσεις που διχάζουν ως προς τις εγκλήσεις το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Οι διώξεις αφορούσαν: παραλήψεις και πράξεις που προκάλεσαν ζημιά – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – στην Εθνική Ασφαλιστική, διώξεις για τα δάνεια προς την εκδοτική εταιρεία Πήγασος (Μπόμπολας), διώξεις για την πώληση ποσοστού της Πανγαία στην Invel, η υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ κ.ά.

Η στήλη θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες αφού ερευνήσει σε ποιο στάδιο της δικαιοσύνης βρίσκονται οι υποθέσεις…

Περί Τύπου και άλλων δαιμονίων

Αυλαία σήμερα για το MEGA και, όπως μαθαίνω, η προετοιμασία ήταν έντονη όλες τις τελευταίες ώρες. Η στήλη εύχεται καλή επιτυχία στο ιστορικό κανάλι.Για την Τετάρτη έχει ορισθεί η γενική συνέλευση της Ναυτεμπορικής. Το θέμα είναι δυσάρεστο καθώς η εφημερίδα δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά και οι αδελφές Αθανασιάδη περί άλλων τυρβάζουν…

ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Folli Follie

Την Πέμπτη θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις του ΟΤΕ με θέμα το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αλλά και τα αποτελέσματα του 2019 τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη μετά το κλείσιμο του ΧΑ, των ΕΛΠΕ αλλά και της Folli.

Κάτι αρνητικό υπάρχει στο «βασίλειο της Πλαίσιο»

Πληθαίνουν, μαθαίνω, οι γκρίνιες για την ποιότητα της τεχνικής υποστήριξης που προσφέρει η Πλαίσιο. Ειδικά για τη σειρά προϊόντων Turbo X, τα παράπονα «πέφτουν βροχή» από αγανακτισμένους καταναλωτές που προσπαθούν μάταια να επιδιορθώσουν την συσκευή που απέκτησαν από την ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών.

Μάλιστα, το πολυδιαφημισμένο τεχνικό τμήμα εκτός του ότι πολλές φορές καθυστερεί υπερβολικά να εξυπηρετήσει τους πελάτες, εμφανίζεται ανήμπορο να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη… Δεν μπορεί καν να δώσει μια πειστική εξήγηση για τη βλάβη που κλήθηκε να επιδιορθώσει. Και, το χειρότερο, υπάρχουν περιπτώσεις που προτείνει στον πελάτη να μην ματαιοπονεί αλλά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει κάποιο καινούριο και λιγότερο… ελαττωματικό προϊόν!

Η καθ’ όλα συμπαθής οικογένεια Γεράρδου δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών και ανακόλουθη με την πορεία που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική αγορά. Η στήλη ελπίζει και εύχεται να επιμεληθεί του θέματος, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που μόνο δυσφήμιση αποτελούν για την εταιρεία…

Κύριος ο τραπεζίτης

Ο λόγος για γνωστό τραπεζίτη, πληθωρικό με ισχυρή άποψη και δυναμική παρέμβαση, ο οποίος μετά από περίπου 3 χρόνια σχέσης με μια κυρία αριστοκρατική και φινετσάτη αποφάσισε να την αποκαταστήσει! Η στήλη τους εύχεται κάθε ευτυχία! (Οφείλω να πω όμως ότι ο τραπεζίτης όσες επιλέγει τις παντρεύεται…).

Eurobank: Ο στόχος επετεύχθη 

Ο στόχος της στελεχιακής ενίσχυσης της FPS με όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους από την εσωτερική μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων επετεύχθη, και ποσοτικά και, κυρίως, ποιοτικά.

Συνολικά, η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου με περίπου 950 άτομα. Άρα, όπως πληροφορείται η στήλη, το μεγάλο στοίχημα του Θόδωρου Καλαντώνη -η νέα εταιρεία να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά (χωρίς βασικές ελλείψεις) από την πρώτη κιόλας ήμερα λειτουργίας- είναι γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα