Ο Άγης Βερούτης στο mononews: Τι θα κάνω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες εάν η οικονομία της απελευθερωθεί από τα δεσμά του κρατισμού» υποστηρίζει ο Άγης Βερούτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε στο mononews για τους λόγους που επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο κ. Βερούτης μιλά για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την βελτίωση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, την ανάγκη

ενίσχυσή της και την σημασία της αειφόρου ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας. Παράλληλα, εξηγεί γιατί οι επερχόμενες εκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία για τους πολίτες και τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Άγη Βερούτη:

Ερ: Τι έχει διδάξει η επαγγελματική του εμπειρία τον Άγη Βερούτη για τα προβλήματα της χώρας;

Απ: Είμαι ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που αρθρογραφώ την τελευταία δεκαετία για όλους εκείνους τους λόγους που μας οδήγησαν ως κοινωνία κι ως οικονομία στην κρίση. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες εάν η οικονομία της απελευθερωθεί από τα δεσμά του κρατισμού. Για να προοδεύσει, να ευημερήσει και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να δημιουργήσουν πλούτο και να ζήσουν με ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο.

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στο εξωτερικό ως διοικητικός σύμβουλος – μεταξύ άλλων και για το προεδρικό συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξης επί προεδρίας Τζ. Κλίντον στις ΗΠΑ – πιστεύω πραγματικά ότι εάν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα βοηθηθεί, αντί να διώκεται, θα μπορέσει να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να βελτιώσει όλους τους δείκτες της οικονομίας μας.

Γιατί αποφασίσατε να αποδεχθείτε την πρόταση της ΝΔ ώστε να είστε υποψήφιος για την Ευρωβουλή;

Η πρόταση που μου έγινε από τη ΝΔ, την οποία στηρίζω εδώ και πολλά χρόνια έχοντας μάλιστα υπάρξει μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της, ήταν για το ευρωψηφοδέλτιο. Απευθυνόμενος μέσω της αρθρογραφίας μου, εδώ και δέκα χρόνια σε όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τη Νέα Δημοκρατία να μεταφέρει το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Εάν καταφέρω να εκλεγώ θα βοηθήσω τη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία να περάσει τις φιλελεύθερες πολιτικές που έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση της πραγματικής οικονομίας από τον κρατισμό, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά.

Γιατί θεωρείτε σημαντικό το πεδίο της Αειφόρου Ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Ευρώπη;

Έχω μια πολύχρονη εμπειρία ως σύμβουλος στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Θεωρώ πως μπορώ να περάσω αυτές τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η Αειφόρος Ανάπτυξη, δηλαδή μία ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία, για να πάει ακόμα πιο μπροστά η Ευρώπη.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να υιοθετήσει τις πολιτικές που χρησιμοποιεί η Αμερική για να βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων το κύριο προϊόν που παράγουν είναι οι θέσεις εργασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες, ένας τεράστιος αριθμός από τις θέσεις εργασίας του παραγωγικού τομέα έρχονται από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 9 άτομα.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις 1 έως 9 ατόμων ξεπερνά το 90% του συνόλου των θέσεων εργασίας. Στις ΗΠΑ, τη η χώρα με τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, η συνεισφορά των μικρομεσαίων εταιρειών στις θέσεις εργασίας φτάνει το 50% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεπερνά το 70%. Ωστόσο, η Ευρώπη υστερεί αναπτυξιακά σε σχέση με τις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να βρει τους τρόπους για να υποστηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα παραπάνω, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη – ειδικά στην Ελλάδα – και μεγαλύτερη ανάπτυξη, η οποία έρχεται από μικρά ευέλικτα σχήματα που παράγουν πλούτο σε πολύ ταχύτερο ρυθμό από ότι παλαιότερα και μεγαλύτερα σχήματα όπως είναι οι πολυεθνικές εταιρείες.

Γιατί είναι τόσο σημαντικές αυτές οι Ευρωεκλογές;

Σε αυτές τις ευρωεκλογές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με την ψήφο του. Όπως είπαν και ο πρωθυπουργός αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μια ψήφο εμπιστοσύνης, για να μείνει ή να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Μεγαλοικονόμου-Παπακώστα. Ο κόσμος ο οποίος αδημονεί να τελειώνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία την Κυριακή να δώσει έμπρακτα το «πράσινο φως» για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές ζητώ τον τέταρτο σταυρό από εκείνους που θα ψηφίσουν τη ΝΔ για να εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και τις ανάγκες του καθημερινού ανθρώπου στην Ελλάδα αλλά την Ευρώπη.

The post Ο Άγης Βερούτης στο mononews: Τι θα κάνω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα