Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι ξαφνικές φιλίες με τον Νίκο Καρανίκα…

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή επίθεση φιλίας του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, στον άλλοτε «άσπονδο εχθρό» και αποδέκτη άπειρων ειρωνικών σχολίων, Νίκο Καρανίκα.

Ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε χθες το βράδυ αποδέκτης θετικότατων σχολίων από τον Άδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με την δουλειά που είχε κάνει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και από την Βουλή, αλλά και από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook παραδέχθηκε ότι η θέση της ΝΔ το 2018 για το θέμα ήταν λάθος και ότι η συμβολή του Νίκου Καρανίκα ήταν θετική.

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι, λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης» είπε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το θέμα.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Καρανίκα, είπε πως μπορεί οι πολιτικές διαφορές να είναι σοβαρές, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του και τον τιμά ότι πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά γι’ αυτό.

«Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι νομοθετείται πλέον η παραγωγή και πώληση του ξηρού ανθού, που αποδεικνύεται ως το βασικό προϊόν που πωλείται παγκοσμίως, ως κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

Αλλά και στην συνέχεια, σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook έγραψε μεταξύ άλλων για την μεταστροφή του: «Το μείζον στην πολιτική δεν είναι να μένεις σταθερός σε μια θέση, το μείζον είναι να μένεις σταθερός στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και να είσαι έτοιμος και να αλλάξεις θέση, εάν συνειδητοποιείς ότι έτσι θα το εξυπηρετήσεις καλύτερα.

Άρα τί θα έπρεπε να κάνω με την Φαρμακευτική Κάνναβη, να ξέρω ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον και να κάνω άλλα ή ειδικά σε αυτό να αποκρύψω την θετική συμβολή του κ. Καρανίκα διότι διαφωνώ μαζί του σε όλα τα άλλα;

Το πρώτο θα ήταν κακό για την Ελλάδα και τον στόχο προσέλκυσης επενδύσεων, το δεύτερο πιστεύω άδικο και για τον κ. Καρανίκα και για μένα και την έως σήμερα πολιτική μου διαδρομή.

Περί της δηλώσεώς μου για τον κ. Νίκο Καρανίκα

Βαρύς αχός ακούγεται για την σημερινή μου δήλωση για τον κ. Καρανίκα…

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Tuesday, 11 May 2021

Πηγές από την Κουμουνδούρου χαιρέτισαν την μεταστροφή Γεωργιάδη και σημείωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει «συγγνώμη» για την λάσπη που δέχτηκε ως κυβέρνηση τόσο για την φαρμακευτική κάνναβη όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση -παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά» ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, σημειώνοντας ότι «μετά τη δικαίωση» θα περιμέναν «και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη».

«Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», κατέληξαν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτιά στο Twitter

Όπως ήταν φυσικό, το mea culpa του κ. Γεωργιάδη και η δικαίωση του Καρανίκα δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα στα social media:

Για 2 δις € επενδύσεις που θα φέρει το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη ο Γεωργιάδης όχι μόνο τον Καρανίκα αλλά μέχρι και τον Βελουχιώτη δικαιώνει….

— Kostas Papakostas (aka Θείος Κώστας) (@gmkpapakostas) May 11, 2021

Μετά τις 158 συγγνώμες που περιμένουμε από τη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να προσθέσουν και άλλες 158 για τον Καρανίκα.
Η αναγνώριση του «λάθους» από τον Α. Γεωργιάδη δεν αρκεί.
Μας «μπάφιασαν» στο ψέμα και στη λάσπη.

— Balafas Yiannis (@ybalafas) May 11, 2021

Κατάλαβες Έλληνα κατάλαβες θυμασαι τον πόλεμο στον Καρανικα?κατάλαβες πόσα ψέματα σου έχουν πει… να στο ζωγραφίσω? https://t.co/SvKgcWTYNs

— Elenleon (@Elenleon4) May 11, 2021

Καλά ειδα το βιντεο Αδωνι που εξυμνεί Καρανικα, παιδιά δεν υπάρχει αυτό, ειναι ηθοποιοί

— Captain Beerheart (@thanos1625) May 11, 2021

Οταν ο Καρανικας αποδέχθηκε προσκληση του Γεωργιαδη και βοήθησε στη συνταξη του ν/σ για την φαρμακευτικη καναβη. Ειχε αφησει 30 επενδυτικα σχεδια 2 δισ ευρω https://t.co/rS0WZd6y0E

— Kotrotsos Serafeim (@serkot65) May 11, 2021

Στη πλάτη του συντρόφου Νίκου Καρανίκα έστησαν την πρώτη βρωμερή επιχείρηση προπαγάνδας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιρρησιας συνείδησης, το γκαρσόνι, ο άσχετος, ο μετακλητός, οι μπάφοι στο Μαξίμου. Προσπάθησαν να ρημαξουν τη ζωή ενός αγωνιστή. Και τώρα κωλοτουμπα Αδωνη https://t.co/LlP9hbrVM3

— NtinaMpatzia (@NtinaMpatzia) May 11, 2021

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακευτική κάνναβη: Σε συναινετικό κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραγωγή στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα