Νορβηγία: Νέα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνει το Όσλο μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων

Ο δήμος του Όσλο, ο οποίος μαστίζεται από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, παρουσίασε σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα επεκτείνοντας κυρίως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή.

Οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας συνιστούν επίσης στους πολίτες να μην έχουν κοινωνικές επαφές με περισσότερα από δέκα άτομα την εβδομάδα -εκτός του σπιτιού, των σχολείων

και των παιδικών σταθμών- και απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστό χώρο έναντι του σημερινού ορίου των 50 ατόμων. Τα μπαρ, τα οποία ήδη έχουν κληθεί να σταματήσουν να σερβίρουν τα μεσάνυχτα, δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται νέους πελάτες μετά τις 22.00 τοπική ώρα.

«Οι αριθμοί μας λένε ότι η λοίμωξη επεκτείνεται σήμερα στο Όσλο παρότι η πρωτεύουσα έχει τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία», δήλωσε ο δήμαρχος Ρέιμοντ Γιόχανσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό με ανησυχεί», υπογράμμισε. Ενώ σχεδόν 300 νέα κρούσματα την εβδομάδα καταγράφονταν στην πόλη των 700.000 κατοίκων τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 425 την περασμένη εβδομάδα. Μια αύξηση που οι αρχές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στους εργάτες οι οποίοι καταφθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία, όπως η Πολωνία.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη από τις 12.00 τοπική ώρα. Η χρήση της μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης όταν η απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των επιβατών δεν μπορεί να τηρηθεί. Η χρήση της θα γενικευτεί επίσης για κάθε μετακίνηση στο εσωτερικό των εστιατορίων. Ο Γιόχανσεν επέμεινε επίσης στην ανάγκη του μέτρου της τηλεργασίας, όταν αυτή είναι εφικτή.

Παρότι η Νορβηγία παραμένει σχετικά μακριά από τα στοιχεία της πανδημίας που καταγράφονται σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα αργότερα σήμερα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα κατέγραψε 37,7 κρούσματα νέου κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τον χαμηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα