Νόμπελ 2020: Ένας διαφορετικός νικητής για το βραβείο Ειρήνης

Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε από την Σουηδική Ακαδημία το Νόμπελ Ειρήνης 2020

Ένας διαφορετικός νικητής ήταν ο σημερινός, κατά την απονομή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλος νικητής του βραβείου ανακοινώθηκε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ. Πρόκειται για ένα παρακλάδι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επιπλέον, αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο. Το WFP

παρέχει τροφή σε, κατά προσέγγιση, 90 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, από τα οποία 58 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Η έδρα του βρίσκεται στη Ρώμη και μέσα από περισσότερες από 80 βάσεις στον κόσμο, το WFP προσπαθεί να βοηθήσει άτομα που δεν είναι ικανά να παράγουν ή να βρουν αρκετή τροφή για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Η οργάνωση συνεπικουρείται από διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που προσφέρουν δωρεές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα φετινά φαβορί βρίσκονταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Σουηδή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν και οι ηγέτες της επανάστασης στο Σουδάν.

BREAKING NEWS:
The Norwegian Nobel Committee has decided to award the 2020 Nobel Peace Prize to the World Food Programme (WFP).#NobelPrize #NobelPeacePrize pic.twitter.com/fjnKfXjE3E

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νόμπελ 2020, Ειρήνης,nobel 2020, eirinis