Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλοδεχθεί Φινλανδία και Σουηδία στο NATO

Την θετική στάση της Ελλάδας για την ένταξη της Σουηδίας και τη Φινλανδίας στο NATO επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Βερολίνο.

Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος

στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ Φινλανδίας: Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα η αίτηση ένταξης στο NATO – Επικοινωνία με Τσαβούσογλου για να «χαμηλώσει η ένταση»

Φινλανδία: Με μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει το κόμμα της Μαρίν την ένταξη στο NATO

Καλίν: Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία, αλλά ζητάμε διαπραγματεύσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα