Νίκη Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Τα εναλλακτικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού παράθεσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό έτος.

Όπως τόνισε, τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η επέκταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών

και η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Διευκρίνισε δε, πως ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές ο στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Πρώτος γνώμονας, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και για αυτό το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε, επίσης, ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποκάλυψε δε, πως σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς συμμετείχαν «110%» -δηλαδή ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα