Νέο ρεκόρ στο 1,15% για το ελληνικό 10ετές – Ξεχωρίζει η ΔΕΗ από το ταμπλό του Χ.Α.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του υπουργού Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του τι μέλλει γενέσθαι με τις άλλες ενεργειακές ΔΕΚΟ μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, η μετοχή  της τελευταίας κάνει τη διαφορά στο ταμπλό και με κέρδη 3,20%, στα 3,15 ευρώ συμβάλλει στην θετική κίνηση

της αγοράς. Συνεπικουρούμενη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση από την αντίδραση της Coca Cola, που ενισχύεται στα 25,55 ευρώ, η αντίδραση θα μπορούσε να είναι εμφανέστερη αν δεν έβγαιναν πωλητές στα υψηλά 52 εβδομάδων σε Εθνική και Alpha Bank.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, σε μία συνεδρίαση που και πάλι ο δείκτης δεν «θέλει» να φύγει κάτω από τις 870 μονάδες. Το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι υποτονικό, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το νέο υψηλό στον S&P στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξέλιξη η οποία μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο, άρα και πιέσεις.

Κέρδη 2,8% για την Τεχνική Ολυμπιακή, μετά την πληροφορία ότι ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται για το Πόρτο Καρράς.

Το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια αποτελεί  την σωτήρια λύση για τις τράπεζες καθώς  σκοπός του είναι να «καθαρίσει» τους ισολογισμούς των τραπεζών και να επιστρέψουν στην κανονικότητα ώστε να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ενισχύοντας παράλληλα και την οικονομία.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch μετά και τις τελευταίες εξελίξεις επαναφέρει την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας όμως ότι κρατά μια προσεκτική στάση, καθώς η πορεία τους θα εξαρτηθεί από το εάν οι εγχώριοι και εξωτερικοί παράγοντες κινηθούν συνεχώς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, τονίζει ότι η Eurobank είναι η προτιμώμενη μετοχή της, ενώ για την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς η σύσταση είναι underperform και neutral για την Alpha Bank.

Η αναβάθμιση από την Standard and Poor’s στις 25 Οκτωβρίου σε ΒΒ- από Β+ δηλαδή κατά μια βαθμίδα ήταν πλήρως αδιάφορη εξέλιξη για το χρηματιστήριο ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ο καναδικός οίκος DBRS όπου θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ από ΒΒ low δηλαδή στην υψηλότερη βαθμολογία από το σύνολο των οίκων αξιολόγησης.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο πάντως, υποχωρεί στο 1,15%, σημειώνοντας ένα ακόμα ρεκόρ.

The post Νέο ρεκόρ στο 1,15% για το ελληνικό 10ετές – Ξεχωρίζει η ΔΕΗ από το ταμπλό του Χ.Α. appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα