Νέα καταδίκη Τσοχατζόπουλου, Σταμάτη, Ζήγρα: 6 χρόνια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του Νίκο Zήγρα και για το «χρυσό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ελβετική εταιρεία.

Ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

προερχόμενο από μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα.
Θα παραμείνουν και οι τρεις ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό αρκεί να καταβάλουν, εντός 10 ημερών, εγγύηση 20.000 ευρώ.

Επιπλέον τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Το πρώην υπουργικό ζευγάρι και ο άλλοτε έμπιστος εξάδελφος δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την εγγύηση.

Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη δικάστηκαν μάλιστα ερήμην καθώς όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά δεν εκπροσωπήθηκαν ούτε από δικηγόρο.

Πρόσφατα η σύζυγος του πρώην υπουργού γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι «διεκομήσθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος» ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη της αναίρεσης του από τον Άρειο Πάγο, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ουδέποτε επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της κάθειρξης των 19 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στη βασική δίκη του.

Το συμβόλαιο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε συναφθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1998 με την ελβετική εταιρεία Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, από τον Νίκο Ζήγρα στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα.

Μέσω αυτού του συμβολαίου, φέρονται να έμπαιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζονται να λαμβάνουν, ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Σταμάτη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος, «Τσοχατζόπουλος, Σταμάτη, Ζήγρας εισέπραξαν από κοινού το συνολικό ποσό των 773.989,20 Ελβετικών φράγκων και προσέδωσαν δε νομιμοφάνεια σε αυτό, ως δήθεν προερχόμενο εκ της ανωτέρω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ αυτό αποτελεί μέρος του προϊόντος της πράξης της παθητικής δωροδοκίας, την οποία διέπραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα