Μυστήριο με το κλείσιμο των καταστημάτων Zara στο Χονγκ Κονγκ

12:59 3/9/2019 - Πηγή: Mononews

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Zara δήλωσε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων της στο Χογκ Κονγκ τη Δευτέρα δεν σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά του Πεκίνου που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, διαψεύδοντας όσους ισχυρίζονταν στα κινεζικά social media ότι οι υπάλληλοί της στήριζαν του διαδηλωτές.

«Η Zara

δεν έχει κάνει ποτέ κάποιο σχόλιο ούτε και ενέργεια που να σχετίζεται με την απεργία στο Χονγκ Κονγκ», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Weibo τη Δευτέρα.

«Η Zara δεν στηρίζει την απεργία και υποστηρίζει το «μία χώρα, δύο συστήματα», σχολίασε στην ανάρτηση, αναφερόμενη στη γενική απεργία την οποία οργάνωσαν τα συνδικάτα στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την προσπάθεια της Κίνας να εμπλακεί στη διακυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Η Zara, που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex SA, φαίνεται πως έγινε στόχος από τη στιγμή που οι χρήστες των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν ότι πολλά από τα καταστήματα της στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν τη Δευτέρα. Έτσι, εξαπλώθηκε η φημολογία ότι έκλεισαν επειδή οι υπάλληλοι συμμετείχαν στη γενική απεργία.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας που απάντησε στην τηλεφωνική γραμμή της εταιρείας Zara, την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι όλα τα καταστήματά της στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν τη Δευτέρα, εκτός από ένα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό. Τα περισσότερα καταστήματα της Zara στην περιφέρεια Kowloon του Χονγκ Κονγκ ήταν ανοικτά τη Δευτέρα, είπε.

Η κρατική tabloid εφημερίδα Global Times έγραψε τη Δευτέρα στο κύριο άρθρο της ότι ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο έκλεισαν τα καταστήματα, η Zara δεν πρέπει να «εκπέμπει κανένα ύποπτο μήνυμα, όπως αυτό, τη στιγμή που η κινεζική κοινωνία προβληματίζεται» από τα συμβάντα στο Χονγκ Κονγκ.

Η αγγλική ιστοσελίδα της εφημερίδας ανέφερε ότι το brand κινδυνεύει με μποϊκοτάζ από τους Κινέζους καταναλωτές λόγω του συμβάντος, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών στους χρήστες του Weibo, μιας πλατφόρμας social media παρόμοιας με το Twitter.

Ο εκπρόσωπος της Inditex China δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

The post Μυστήριο με το κλείσιμο των καταστημάτων Zara στο Χονγκ Κονγκ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα