Μοτοδυναμική: Στα 33,8 εκ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

21:27 3/8/2020 - Πηγή: Mononews

Τα  οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δημοσιοποίησε τη Δευτέρα ο  Όμιλος Μοτοδυναμική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι δραστηριότητες της Yamaha και Porsche  παρουσιάζουν οριακή αύξηση πωλήσεων φθάνοντας στα 30,1 εκ. € με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα έως και 41% σε κέρδη προ φόρων.

Από την άλλη, η δραστηριότητα της Sixt να πλήττεται σοβαρά, όπως αναμενόταν, από την πανδημία με αποτέλεσμα την υποχώρηση των πωλήσεων κατά 60%

και διεύρυνση των ζημιών.

Συνολικά, ο Όμιλος το α’ εξάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 33,8 εκ. €, μειωμένο κατά 13,7% και κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) 1,4 εκ. €, μειωμένα κατά 4,2%.

Η διαχρονική εστίαση στην βελτιστοποίηση των ταμιακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, στα επίπεδα των 24,6 εκ. €.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το 2020 είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις. Μας ικανοποιεί η ανθεκτικότητα της Yamaha και της Porsche σε μια ασταθή αγορά αλλά και η διατήρηση του Ebitda του Ομίλου πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 παρά την βίαιη υποχώρηση της Sixt.

Προσδοκούμε σε μερική ανάκαμψη του τουρισμού τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα του Ομίλου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα