Με θεαματικά κέρδη ξεκίνησε το 2021 για τις ναυτιλιακές μετοχές – Οι ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν

Με το… δεξί μπήκε το νέο έτος για τις περισσότερες ναυτιλιακές μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι 30 εισηγμένες ναυτιλιακές που καλύπτει η επενδυτική τράπεζα Jefferies ξεπέρασαν σε κέρδη την απόδοση των ευρύτερων δεικτών της αγοράς κατά τις πρώτες συνεδριάσεις του 2021, σημειώνοντας άνοδο κατά μέσο όρο 12,8%, έναντι ανόδου 1,8% για τον δείκτη S&P 500.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι μετά από το δύσκολο 2020, η ναυτιλιακή αγορά αναμένεται να ανακάμψει το 2021, σημειώνοντας περαιτέρω

βελτίωση το 2022.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα ξηρού φορτίου πρωτοστάτησαν, με συνολικά κέρδη 18%, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν τόσο στην αύξηση των ναύλων στη spot αγορά όσο και στα μελλοντικά συμβόλαια. Ο δείκτης Baltic Dry συνέχισε να ενισχύεται, καταγράφοντας τη Δευτέρα υψηλό τριών μηνών.

Από τις πέντε πιο κερδισμένες μετοχές, οι τρεις ανήκουν στην αγορά ξηρού φορτίου. Ειδικότερα, η μετοχή της  Star Bulk του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, από τις 4 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 24,92%, η μετοχή της  Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου από τις 4 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου κατέγραψε κέρδη 29,23%.

H Μετοχή της Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού,  σημείωσε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, άνοδο 23,32%. H μετοχή της ναυτιλιακής Globus Maritime Limited, της οικογένειας Φειδάκη ενισχύθηκε κατά 23,47%.

Κέρδη 13% σημείωσε κατά μέσο όρο ο κλάδος των containerships. Η μετοχή της Danaos Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, κατέγραψε την πρώτη εβδομάδα του έτους θεαματικά κέρδη 41,3%.

H Navios Containers του ομίλου της Αγγελικής Φράγκου, σημείωσε άνοδο 16,59% και η Costamare, του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, ενισχύθηκε κατά 10,6%.

Ο τομέας του LNG ενισχύθηκε συνολικά κατά 12%, ο κλάδος των τάνκερ σημείωσε κέρδη 11% και του LPG ακολούθησε με άνοδο 7%.

Γ. Αγγελικούσης: Το πρώτο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο της Maran Tankers για το 2021

AXIA Capital Markets: Financial Advisor της UOG των Πήτερ Γεωργιόπουλου και Λεωνίδα Βροντίση για την απόκτηση της UACC

Ποιοι εφοπλιστές έκαναν τη μεγάλη έκπληξη το τελευταίο τρίμηνο του 2020 – «Έπεσε» το οχυρό της Oshima 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα