Μάρκος Βρέμης (ΣΕΒ): Αξιόλογη η ελληνική κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων

18:57 2/3/2021 - Πηγή: Mononews

Η έλλειψη καινοτομίας και επενδύσεων σε έρευνα και τεχνολογία ήταν μία από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, επεσήμανε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάρκος Βρέμης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη του διεθνούς ψηφιακού συνεδρίου «Innovative Greeks».

Το συνέδριο που διοργανώνουν σήμερα και αύριο ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια διεθνή κοινότητα καινοτόμων Ελλήνων, όπου αναγνωρισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές

και στελέχη υψηλού επιπέδου μοιράζονται γνώσεις, διασυνδέσεις και πόρους με ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Βρέμης ανέφερε ότι τώρα, σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε προ 20ετίας, είμαστε έτοιμοι και έχουμε τη θέληση να πάμε πιο γρήγορα, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων σε τομείς όπως τα φάρμακα και τα τρόφιμα είναι αξιόλογη και αναπτύσσεται συνεχώς. Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Κων/νος Κόκκαλης, επεσήμανε ότι πολλές από τις προτάσεις της Επιτροπής υιοθετήθηκαν από την πολιτεία, όπως η φορολογική μεταχείριση των δικαιωμάτων αγοράς μετοχών, τα κίνητρα για τους επιχειρηματικολυς αγγέλους, οι φορολογικές εκπτώσεις για δαπάνες έρευνας και τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης, σημείωσε εξάλλου ότι το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά για το ελληνικό σύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν μηνύματα οι διεθνούς κλάσης τενίστες Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Διοχέτευση €6,4 δισ. σε τέσσερις πυλώνες για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων

Στη ΜΙΝΕΡΒΑ, συμφερόντων Δασκαλόπουλου, τα Pummaro και Pelargos της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Απορρίφθηκαν 6 στις 10 αιτήσεις στην Επιστρεπτέα 6!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα