Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο πλοίο «Typhoon»

Tο πλοίο «Typhoon», το οποίο από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στον όρμο του Φαλήρου.

Συνοδευόμενος από τον Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius, ο πρωθυπουργός, ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα

του πλοίου και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του «Typhoon», το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος «Typhoon Project», του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Το πλήρωμα του πλοίου, μήκους 72 μέτρων, σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει καθαρισμοί σε περισσότερες από 3.300 παραλίες κι ότι έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 620 τόνους απορριμμάτων από τη θάλασσα.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενημερώθηκαν επίσης για το τακτικό ερευνητικό έργο του «Typhoon» κατά της συσσώρευσης αποβλήτων στις θάλασσες, που εστιάζει έως τώρα στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Διαβάστε επίσης

ΟΤΕ: Πήρε έργο από την ΚτΠ για παροχή λογισμικού Microsoft αξίας €47 εκατ.

Ναταλία Παρασκευοπούλου (Lightsource BP): Θα επεκταθούμε και στα αιολικά με εξαγορές

Το παρασκήνιο της μεγάλης πτώσης – Τι έδειξε η τάση σε Alpha, Eurobank, Μυτιληναίο, Lamda, Aegean, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ

Keywords
Αναζητήσεις
kyriakos-mitsotakis-episkepsi-sto-ploio-typhoon.htm
Τυχαία Θέματα