Κορονοϊός: Ποιο θα είναι το «επόμενο βήμα» για την Αττική – Τα σενάρια για lockdown

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις Υγειονομικές και Κρατικές Αρχές η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική.

Μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το «επόμενο βήμα», σε περίπτωση που αυτά δεν αποδώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η αναστολή όλων των καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων, η τηλεργασία και τα κυλιόμενα ωράρια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ,

αποτελούν τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες προσανατολίζονται αυτή τη στιγμή οι ειδικοί, ενώ συζητείται έντονα και το ενδεχόμενο περιορισμού της κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Εντούτοις, παράγοντες της Επιτροπής τονίζουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτρα «ρευστή» και οι εισηγήσεις θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, αν και είναι το τελευταίο μέτρο που θα εισηγηθεί η Επιτροπή. Αυτό θα εξαρτηθεί από έναν συνδυασμό παραμέτρων, με μία από τις βασικότερες να είναι η πληρότητα των ΜΕΘ για ασθενείς με Covid, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο 60%, σε τοπικό επίπεδο.

Σε περίπτωση που εφαρμοστούν, τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής και όχι σε επίπεδο Δήμων.

Όπως τόνισε στην τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «η ανθρωπογεωγραφία, και όχι μόνο, των μητροπολιτικών περιοχών -άρα και της Αττικής- δεν επιτρέπει τη λήψη κάθετων μέτρων ανά Δήμο».

Διευκρινίζοντας, σημείωσε ότι εμπόδιο αποτελούν ζητήματα, όπως η μετακίνηση των πολιτών στους όμορους δήμους καθώς και η δύσκολη οριοθέτησή τους στην πράξη, δεδομένου ότι υπάρχουν δρόμοι που είναι κοινοί για δύο ή περισσότερους Δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 359 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, αριθμός που αποτελεί τον δεύτερο υψηλότερο, μετά από εκείνον των 372 της περασμένης εβδομάδας, ο οποίος ωστόσο περιελάμβανε τη συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Μόνο στον νομό Αττικής εντοπίστηκαν 212 κρούσματα. Ανοδική τάση παρατηρείται και στους διασωληνωμένους ασθενείς, που έφτασαν τους 69, ενώ σημειώθηκαν συνολικά 9 θάνατοι, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα